2024.01.17 10:44 Tonyka Olvasottság: 114x
0

Evolúciós fejlődés, csak az irány rossz

Sokan leszedték már a szenteltvizet erről a produkcióról, megjegyzem, nem véletlen. Rémes visszagondolni, hogy honnan hová jutottunk. Nem sorolom fel a címeket, de A Vasember, Thor, Amerika Kapitány stb. vonaltól, annak mérsékelt komolyságától óriási lett a kontraszt napjainkra.

Csodálkozik a Marvel, hogy sorra buknak a címeik. Pedig egyáltalán nem agysebészet látni, összehasonlítani, hogy mi is lehet a baj. Mára minden érzelemmentes, nincs súlya semminek, nem hat ránk semmi. Mindenki önmaga paródiája.

Evolúciós fejlődés, csak az irány rossz

Nézzük Fury karakterét, a tekintélyt parancsoló, rideg, mindig van egy adu a zsebében vezetőből mivé lett? Semmi mást nem csinál a Marvel, csak a megmaradt karaktereket ledarája módszeresen. Bohócot csinál a legtöbb szereplőből, kiheréli őket. Jelen darabunk érzelmi szála, nevezhetjük hajszálnak, annyira vékonyka, hogy nem működik. Felületesen jelenítik meg Marvel kapitány lelkiismeret-furdalását és magányát. Kamala továbbra is egy éretlen tinédzser, aki a film végéig sem tér magához a bálványimádatból. A családja továbbra is idegesítő, és életszerűtlenek a reakcióik. Monica Rambeau meg csak ott van, belecseppen hirtelen az életünkbe. Halvány utalást kapunk a szuper ereje származására, mibenlétére, de nem foglalkoznak vele kellőképpen. Amazon filmben női gonosztevő dukál, így kapunk egy tökéletesen semmilyen szereplőt. Újdonságot nem igazán kapunk történetileg. Ugyanazokat a köröket járjuk, Marvel Kapitány rossz döntése, Kree gonosz, ezúttal nőként, van nekije kalapácsa is, hozzá tervezve, kecsesebb, mint a neves férfi elődé. Úgy látszik, ez széria tartozék ennél a népnél. Skrullok még mindig az otthont keresik. Persze csak töltelékként szolgálnak, egy jó megmentéses akciószekvenciához. Jók lesznek a következő filmekben is, bármikor lehívhatók egy jó kis attackhoz. Multiverzum, kvantumvilág, párhuzamos idősíkok is kifogyhatatlan lehetőségeket tartogatnak. Itt sem kerüljük el ezeket, így semmilyen újdonságot, ingert nem vált ki belőlünk. Azonnal tudjuk, senki sem hal meg, csak ide-oda transzportál... Nem hat már meglepetésként, hogy kivel, kikkel találkoznak. Ezeket a puskaporokat már mind ellőtték, és talán ez a sikertelenség magyarázata is egyben. A Marvel azt hitte ,a következő 20 évre megtalálta a Szent Grált. Csak azzal nem számolt, hogy újdonságot nem tudnak már adni, mutatni, így ráunt a közönség az egész hóbelevancra tokkal-vonóval. Nincsenek már új, igazi csavarok, jól bejáratott franchise-t tartanak mozgásban. Ennyi történik, semmi egyéb. A bohócokká tevés meg nem újdonság, így ez az irány láthatóan nem menti meg őket. Sőt...

58 Marvelek  (2023)

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Marvel Kapitány, azaz Carol Danvers visszatér, a fenyegető veszéllyel szemben azonban ezúttal sem marad segítség nélkül, hiszen csatlakozik hozzá Monica Rambeau és Ms. Marvel.... több»

0