2021.03.19 14:12 Timon Olvasottság: 252x
5

Szívhez szóló és felemelő

Nem tudtam elhinni,micsoda eszméletlenül gyönyörű látványvilágot hoztak össze ebben. Talán ez a legjobb receptje a tökéletes rajzfilmnek. És ha már itt tartok,ez lett ebben a kategóriában az első számú kedvencem-igazán klasszikusnak született! Már a legelején a prológus jól sejteti,hogy az alkotók nagyon is jól tudják,mit csináltak. Eredeti dél-kelet-ázsiai hangulat.Élmény volt a tradicionális filmzenével,és kellemes meglepetés volt,hogy ez nem volt musical.

Én bírom a musicalt, de az hogy ezúttal nem volt,nos talán jobb is volt. Az időintervallumok jól kiegyensúlyozottan voltak felállítva, jól osztották be a játékidőbe, semmilyen jelenet sem mondható fölöslegesnek: mindegyik vagy vicces volt,vagy érzelmes (nem is egy szokatlanul),csak fillerek nem voltak. Ugyanakkor voltak részek,amelyek kissé klisészerűnek tűntek,de ettől még szerethetőek voltak. A szereplők nagyon megragadóak voltak mind,de a kedvencem Sisu lett,aki szerintem a legjobb (és legviccesebb) sárkány.

Szívhez szóló és felemelő

Nem egy jelenetnél szinte bele tudtam képzelni magam és popkultúrális szövegekkel csak még fényesebb volt a film. Sok multiötletes mesét láttam már tehát,de ez... lepipálja mindet. Poénokkal kicsit sem spóroltak. A merészebb részek,amelyekre én újításként tekintek, néhol nagyon drámaivá tették a filmet (különösen,ahol Sisu ,,meghalt" valamint mindenki kővé vált a végén,mégha csak egy ideig is tartott) . A tanulság nem volt ugyan túl újszerű,de annál inkább aktuális napjainkban is,hogy milyen fontos a bizalom. Mindent összevetve ez a film szerintem nagyobb szabású mint a Moana vagy Zootropolis,akármennyire is tetszettek azok nekem. A színvonal,amelyet ez a film képvisel,abszolút minőségi.

10/10

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Kumandra birodalmában egykoron békében éltek egymással az emberek és a sárkányok, miután azonban egy démoni erő nyert hatalmat, a sárkányok feláldozták magukat, hogy... több»

5