2021.10.08 15:29 Képkockák Olvasottság: <100x
3

RPG játékélmény kisgyerekeknek

A mesék (és ideértendő animációs filmek) közös pontja, hogy egyaránt akarnak a gyerekeknek és a felnőtteknek is szórakoztatást nyújtani, valamint, hogy kell lennie valamilyen tanulságnak.

Néhány mese nagyon bugyután csinálja ezt, az arcodba van tolva minden egyes pillanatban, hogy milyennek kéne lenned, és ha nem olyan vagy, akkor bizony szégyelld magad. Az utóbbi néhány év trendje azonban meglepően üdítő, olyan animációs filmek sora jelenik meg, ami ténylegesen szórakoztató, elgondolkodtató, és még tanít is az életről. Szerencsére a filmipar is képes kicsit érettebben kezelni gyerekeket, hogy komplexebb filmeket mutassanak be.

RPG játékélmény kisgyerekeknek

A Raya és az utolsó sárkány egy kb 9-10 éves korosztályú gyereknek jó kis kikapcsolódás lehet, sok izgalommal és eseménnyel teli, mégis megvan a maga könnyedsége. A történet Kumandrában játszódik, egy kitalált királyságban. A cselekményünk ott veszi kezdetét, amely egy 500 éve megtörtént esemény következménye. A királyság 5 részre bomlik, mindegyiknek megvan a saját vezetője, és mindegyik saját éghajlattal rendelkezik.

A film a maga 1 óra 47 percével nem túlságosan hosszú, valószínűleg azért maradtak emellett a hossz mellett, hogy a gyerekeket kellően le tudják kötni, és ne unják magukat, azonban helyenként rohamléptekkel haladunk, és nehéz felvenni a fonalat, hogy mi is történik, nincs elég idő, hogy a történet kellően ki tudjon bontakozni.

A történet felépítése az új videojátékokra emlékeztet, ahol különböző területharcokkal és főellenségek leküzdésével jutunk előrébb. Bár az elgondolás jó, nem érzem, hogy kellően megismerhetjük az 5 különálló területet. Talán a legjobb az lett volna, ha 30 perces epizódok, egy minisorozat dolgozná fel a történetet, azonban talán nem gondolták, hogy a gyerekek összefüggően tudnák kezelni.

Mindent összevetve egy aranyos, izgalmas és érdekes film, ami kellően leköti a gyerekeket és a felnőtteket is egyaránt, miközben a bizalomról tanít. Ha hasonlóan elmés filmeket keresel, a következőket tudom ajánlani: Zootropolis, Hős6os, Így neveld a sárkányodat.

akció | animáció | családi | fantasy | kaland | musical | vígjáték

Kumandra birodalmában egykoron békében éltek egymással az emberek és a sárkányok, miután azonban egy démoni erő nyert hatalmat, a sárkányok feláldozták magukat, hogy... több»

3