2023.06.17 07:36 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Hát azért ez durva!

Ethan Wiley.

Ezt csúnyán elnézte, tisztelt uram!

Miért is?

Az Ethan Wiley (House 2) által írt és rendezett ötödik epizódban nem kisebb „hírességek” bukkannak fel, mint a kellemes kinézetű Eva Mendes vagy David Carradine, viszont ez a csak videóra készült folytatás szinte semmiben sem tud újat mutatni vagy akár megfelelőképpen szórakoztatni.

Egyedül talán e nagyon csökkenő színvonallal üzemelő széria iránt indokolatlan imádattal rendelkező rajongóknak lehet némiképpen érdekesség a megtekintése.

Őket mondjuk tényleg nem értem.

A kezdő képsorokban látjuk, amint egy kukoricamezőre lopódzó gyermekbe a tűzből beleáramlik valamiféle zöldes-gennyes energianyaláb, majd pedig a srác elintéz egy közelben lakó farmer-házaspárt, magasba emeli, majd egy zöld villámmal csapatja agyon.

Snitt.

Ugrunk az időben, amikor is önfeledt és kissé egyszerű agykapacitású fiatalok egy rossz kanyar következtében egy elszigetelt és koszos kisvárosban találják magukat.

A helyi kricsmiben nemsokára felvilágosítják őket, hogy a kukoricásban látott, segítőkésznek egyáltalán nem mondható gyerekek valójában egy Luke Enright nevű magányos fazonnak segítenek, egyfajta sajátságos és furcsa vallási szektát alkotva a kisvárosban.

Mivel a fiatalok autója kigyulladt, és persze a buszt meg lekésik, így kénytelenek lesznek az egyik elhagyatott házban éjszakázni.

Azonban természetesen nem nyugszanak, és elindulnak a sötétben felderíteni a kukoricást, és hamar meg is találják halott barátaikat.

Később pedig elvezetik őket kis kommunájukba, ahol Luke (David Carradine) kegyesen megengedi a főszereplőnek, hogy beszéljen eltűnt öccsével, aki nemsokára nagykorúvá fog válni, viszont egyáltalán nem akarja elhagyni a helyet….

Ahogy már az előző rész, úgy ez sem okoz „életre szóló” és maradandó élményeket, de még csak egy alapvető izgalmi faktort sem kapunk a cselekménye alatt.

Vérszegény, gagyi és olcsó folytatás, amivel érezhetően nem tudtak mit kezdeni, az egyetlen újdonság az Aki A Sorok Mögött Jár élő-tűz-szerű ábrázolása.

Ja, és aki ki tudja, miért, de egy hatalmas silóban lakozik.

Hát…

Ízlések és pofonok. Már a Gonosz sem a régi.

Tűz általi elemésztés, robbanás és szögekbe estét – egyik sem valami ötletes kivégzési mód. David Carradine szétszakadása mondjuk talán jobban sikerült – bár a fejéből utána előbukkanó véres tűzcsapot nem tudtam értelmezni, ami aztán egy szabályos lyukat éget a seriff –, ezenkívül viszont nem nagyon maradt meg más a filmből.

Kivéve talán azt a „zseniális” jelenetet, amikor a végén tűzbe hajítják a benzineskannát, de egyértelműen nem robban fel a siló, mert hőseink keresztbe fordítanak egy fapántot.

Brrrrr…

Ha engem kérdeztek, kerülendő.

Mint egy pestises.

Alexis Arquette és Stacy Galina, na meg Ahmet Zappa komolyan színészek?

Popcorn, kóla, és semmi több.

fantasy | horror | thriller

Charlotte barátai társaságában egy nebraskai kisvárosba érkezik azzal a céllal, hogy megtalálja eltűnt öccsét. Tudomást szereznek arról, hogy a fiú egy a város szélén... több»

1