2024.04.11 09:25 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Túlságosan mű!

Robert Clouse nem kifejezetten nagy büdzsével dolgozott, ez már kiviláglik a film elején is. A film, hiába egy gore/slasher horror filmnek készült, pont azt nem látjuk benne, és sajnos a patkányok sem „sikerültek” túl jól!

Hiányzott belőle az úgynevezett félelemfaktor, és a színészek játéka is nagyon alapjáraton futott...

Túlságosan mű!

Derék rendezőnk a Halálos játszma, a legendás Bruce Lee halála utáni összetoldozott-foldozott „Memento” film rendezője volt, de ott sem alakított valami hatalmasat a direktori székben ülve, bár mint tudjuk, azért Bruce Lee-t nem lehetett, és most sem lehet semmilyen szinten leutánozni!

Jelen filmünk egy regény adaptációja, és már látatlanban megtippelem, hogy a regény ettől a filmtől sokkal ütősebb volt.

A film sajnos nem erőltette magát abban, hogy izguljunk, vagy valamelyik színésszel szimpatizáljunk, hiszen ahhoz elég „üresre” sikerült az egész!

Azt láthatjuk, hogy sima patkányok megesznek valamilyen fertőzött gabonát, és hatalmasra nőnek, de az egészségügyi felügyelő, Kelly Leonard (Sara Botsford) elrendeli, hogy égessék el őket...

Ám ez nem sikerül, és látjuk, hogy egy külvárosi házban a patkányok betámadják az ott lakó diákokat.

Paul Harris (Sam Groom) is látja a hatalmasra nőtt állatokat, és azonnal felhívta régi barátját, Dr. Louis Spencert (Cec Linder), és megkérdi, mi is a teendő ilyenkor.

Fertőtlenítés lenne, válaszolta, de már elkéstek, és a patkányok Spencert is elkapják...

Eközben a patkányok egyre merészebbek lettek, és egy mozi teljes nézőseregét is megtámadták!

Majd láthatjuk, hogy a város polgármestere, Rizetti (Michael Mark McManus) éppen egy új metrószakasz átadására készül, illusztris vendégekkel...

De a terror itt igazán elszabadul...

A film végét nem lőném le, de sajnos ez az „animal horror” nagyon gyengére sikerült!

Rosszak a „műpatkányok”, lapos és klisés az egész, maximum a fiatal Lisa Langlois teste, az ami férfi szemnek örömet okoz!

Ettől jobbra számítottam, de ezzel kellett beérnem...

Az IMDb-n 1600 vélemény után 4,9/10-es, a TMDB-n 33 szavazat után 54%!

Nálam ez kettő csillag és 39%!

Egy kis friss csirkemell natúran és chilis fokhagyma...

Kedvenc fotelem majd este lesz „belakva!”

39 Deadly Eyes  (1982)

horror | sci-fi | thriller

Egy seregnyi patkány egy nagyvárosi kikötőben szteroidokkal szennyezett takarmányra akad, és egyből elkezdik dézsmálni az élelmet. A közegészségügyiek elégetik a szennyezett... több»

2