2021.07.07 19:36 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 385x
1

Helló, ne izgulj, csak egy démon vagyok!

Ha már a szerkesztők a rubrikában kérdezik, hogy láttam-e a filmet... A válaszom igen, és az, hogy ezt teljesen feleslegesen tettem meg. A képi világ nagyon kezdetleges ebben a mexikói filmben, és a történet is több sebből vérzik. Szegény Diego Cohen, nem sok ötlete volt a filmhez, inkább összelopkodta a hozzávalókat, ami akkor lett volna rendben, ha az egésznek lenne valami értelme, de sajna nincsen. Annyira fura a képi világ, mint egy tévéfilmben, ami rettenetesen zavaró. Na nézzünk csak bele ebbe a fura sztoriba!

Harminc évvel ezelőtt egy kisfiút megszállt egy démon, és egy pap ördögűzést hajtott rajta végre, ami nem sikerült... Ugrás az időben. Adott egy kábszeres pap, Tomas atya (Eduardo Noriega), akiről később megtudjuk, hogy a démonizált kisfiút anno még ministránsként ő találta meg. Felnevelte és vigyázott rá, már ha nem fordítva történt. A kis Karl (Eivaut Rischen) felnőtt, és milyen érdekes, a démon benne maradt. Így éldegélnek kettecskén, a megszállt kisfiú és a kábszeres Tomas atya.

Helló, ne izgulj, csak egy démon vagyok!

Eközben egy másik szálon bemutatnak nekünk egy családot, ahol van két kamaszlány, Camila (Arantza Ruiz) és Fernanda (Nicholas Ortíz-Monasterio), akik imádnak élni és persze pasizni, bulizni. Anyuka (Lumi Cavazos) régészprofesszor, és hozzájut ahhoz a könyvhöz, ami a kis Karl démonűzésénél ott maradt az ágya alatt. Persze hogy hazaviszi, és persze hogy a lányok a tiltása ellenére beleolvasnak.

Csak halkan megsúgnám, a könyv szinte 100%-ban hajaz a Gonosz Halottakból a Necronomiconra. Aztán ez a gyenge képességű rendező, ahogy kell, szinte egyből elveszíti a fonalat. Karlban is erősödik a démoni jelenlét, és Camilában is megjelenik. A bohóckodás netovábbja, hogy az ismeretlen írásjeleket a két lány beazonosítja, hogy latin, és még olvasnak is belőle... Hogy mi a...???

Eközben Tomas atya is megjelenik, figyelmezteti a családot, de az anya, aki szkeptikus, nem hisz neki. Mindenki hörög, érdekes dolgokat köpdösnek ki, befeketedik a szemük, és iszonyatosan erősek. Camila és Karl is. Érdekes démonrandi körvonalazódik ám. Hát én amondó vagyok, hölgyeim és uraim, itt hagynám is a spoilerezést, üljetek le, és szépen nézzétek meg! Már persze, ha kicsit mazochisták vagytok. Ezek szerint én igen.

Plusz innen üzenném Graham Plowmannak, hogy még a zenei aláfestések sem sikerültek kifejezetten jól. Hozta a film szintjét. Ez egy összecsapott és igen bugyuta mozi. Ötlettelen, sivár, tele logikai buktatókkal. Ki az a hülye, aki megnéz egy ilyen filmet? Hát én... Na most mondd meg!

horror

A démoni megszállás alatt álló Karl és az elhivatott pap, Tomas együtt veszik fel a harcot egy erős démonnal, aki megszállt egy Camilla nevű lányt, de rá kell jönniük, hogy... több»

1