2021.02.22 22:32 Anti007 Olvasottság: 527x
4

Ragadozó gondviselő

Ragadozó vagy, vagy préda? Ezt mindenki eldöntheti, bár isten ments egy olyan gondoskodó személytől, mint Marla Greyson! Marla ugyanis idős emberek törvényes gondviselője, aki szó szerint gondoskodik arról, hogy áldozatát mindentől megfossza. De mi van, ha fordul a kocka, és vadászból űzött vad leszel? Nos. Marla Greyson szabályait nem lehet felrúgni, szóval kezdődhet a harc.

Új sajátgyártású produkcióval debütált a Netflix. J. Blakeson filmjében megkapunk mindent, ami egy jó thrillerhez kell, egy kis fekete humorral tűzdelve. Ami pluszban érdekes a filmben, igazán nem is tudja eldönteni az ember, kinek drukkol, amolyan külső szemlélőként követjük a csavaros eseményeket. Marla Greyson (Rosamund Pike) egy hivatalból kirendelt törvényes gondviselő, aki mindent megtesz a jólét érdekében, és pártfogoltjait amitől lehet, meg is fosztja. Egy üresedést követően, új áldozatra vadászva Marla egy "igazi jokert" kap a doktornőtől, akivel összejátszanak.

Ragadozó gondviselő

Ám az idős, jómódú, kedves hölgyről (Dianne Wiest) hamarosan kiderül, hogy valami nem stimmel. Megjelenik egy jóképű ügyvéd (Chris Messina), akin látszik, hogy valószínűleg tehetős megbízói lehetnek, akik aggódnak az idős otthonba helyezett Jenniferért. Miután a megbízó nem ér célt, hamarosan felfedi magát az elszánt gondviselő előtt, és itt kezdődik az igazi harc, ami minden határt felrúg, és nincs megállás.

A Fontos vagy nekem előnye, hogy már az elején felkelti az érdeklődést, és végig meg is tartja. A megszokott sötét thrillerektől eltérően kirívóan színes, ami szintén jót tesz a filmnek. Rosemund Pike itt is kiválóan alakítja az unszimpatikus, szociopata személyiséget (a Holtodiglan című filmhez hasonlóan), az orosz maffiavezér (Peter Dinklage/Trónok harca) is kiváló választás volt, de a többiek (Dianne Wiest, Chris Messina, Eiza González) is mind említésre méltók.

Biztos mindenki ismeretségében van egy "Marla Greyson", akinek semmi sem szent, ha pénzről van szó. Tudjuk, idővel mindenki visszakapja így vagy úgy a sorstól, amit mással tesz, de azért nem árt, ha az orosz maffia áll a hátunk mögött...

krimi | thriller | vígjáték

Marla Grayson törvényes gondviselőként dolgozik, azonban tisztességtelen és nemtörődöm módszereivel idős embereket forgat ki teljes vagyonukból. Rövidesen nem kis fába vágja a... több»

4