2020.06.03 02:56 Anti007 Olvasottság: 284x
0

Az angyalok városában a Gonosz munkálkodik...

A sorozat szomorú aktualitása az Egyesült Államokban kirobbant zavargásoknak is “köszönhető”. Mint már napok óta erről szólnak a híradások, több évtizedes feszültség kapott szikrára a rendőri túlkapásban elhunyt fekete férfi esete miatt. Ez valóban szomorú, mivel a Penny Dreadful: City of Angels alaptörténete ugyanilyen politikai, társadalmi és faji kérdésekkel foglalkozik. Pedig egészen pontosan 82 évvel ezelőtt játszódik.

Egészen pontosan 1938-ban járunk. A cselekmény egy befolyásos amerikai család meggyilkolásából indul ki, melyben a mexikói folklór is kibontakozik, mivel minden jel arra utal, a bűncselekményt egy mexikói követte el. Az amúgy is feszült politikai/társadalmi helyzetben a helyi rendőrkapitány – az ügy gyors felgöngyölítésében bízva – egy mexikói (Tiego) és egy amerikai-zsidó származású (Lewis) detektív párost bíz meg.

Tiego (Daniel Zovatto) nehéz helyzetbe kerül, mivel az ügy szálai akár családja elvesztéséhez vezethetnek. Társa, Lewis (Nathan Lane) kiáll kollégája mellett, ami a faji megkülönböztetést illeti, de a történet ettől sokkal bonyolultabb, hiszen a gyilkosság mellett nem más, mint a Gonosz (Natalie Dormer) dolgozik a háttérben. Különböző külsővel bukkan fel a több szálon futó események kapcsán, amik valójában összefonódnak. Vezetőket, barátokat, testvéreket egymás ellen fordítva kísért meg mindenkit, és noszogat a rossz döntések felé... Vajon ki az az igaz ember, aki ellen tud állni neki?

Megjelenik Santa Muerte is, aki a mexikóiak szerint a “halál angyala", akihez kapcsolódik a gyógyulás, védelem, illetve a biztonságos megérkezés a túlvilágra. Tehát az ő szövetségük konfliktusa is bontakozik, közben a város első autópályájának építése a mexikói negyeden keresztül folyik, illetve a második világháború küszöbén állunk, Hitler emberei is készülnek valamire.

Santa Muerte, a Szent és az Ördög többször felbukkannak. A Szent megjelöl valakit, aki talán változtathat a Gonosz tervén. (Ez a mexikói detektív, aki gyerekkorában egy mezőn kiütött tűzvészben elveszti az édesapját.) Tehát a kor feszültséggel teli világában, természetfeletti okkult mítoszokon és erkölcsi dilemmákon át tekinthetünk valós történelmi eseményekbe.

Őszinte leszek, másra számítottam, amikor belekezdtem a sorozatba. A címből valami sokkal horrorosabb sztorit vártam. Bár,én kellemesen csalódtam,de pont ez lehet más zavarhat. Kaptam egy valós történelmi eseményen alapuló sztorit drámával,és egy kis misztikummal fűszerezve. Remek karakterekkel, szép képekkel, kellemes zenével. Aki belekezd, akkor tegye, ha ezzel tisztában van, mert akkor szerintem nem fog csalódni.

A korszak zseniálisan van felelevenítve, és a zene is szép. Elhangzik a gyászoló asszony balladája is, a La Liorona (ami szintén egy külön sztorit érdemelne).

Szóval részemről mindent összevetve ajánlom ezt a sorozatot, nekem bejött.

dráma | fantasy | horror | thriller

A Londoni rémtörténetek után a sorozat Los Angelesben folytatódik, ahol 1938-ban kegyetlen gyilkosság történik. A nyomozás során felgöngyölítik az angyalok városának misztikus... több»

0