2023.01.07 21:03 Crystaldeer Olvasottság: <100x
0

Szerethető magyar családi vígjáték.

A film története nem egyedi, hisz sok ilyen hasonló alaptörténetű film van már, ahol váratlanul felbukkan egy gyerek, akiről az apja mit sem tudott, az anya meg lepasszolja neki egy kis időre. Így az írók is tudták, hogy csak úgy lehet kiemelkedően sikeres ez a film, ha jó szófordulatok vannak benne. Azt hiszem, ezt a forgatókönyvírónak sikerült egész jól összehoznia. Na, meg hát persze kellett bele egy cuki kisfiú vagy kislány, aki ebben a filmben Samu karaktere, volt és szerintem Pásztor-Várady Mór nagyon szerethetően játszotta őt.

Nem tudom, mennyi improvizációs lehetőséget kaptak benne a szereplők, de szerintem sok vicces szófordulat volt benne. Az egyik ilyen kedvencem, amikor az apa megkérdezte a kisfiút, hogy miért nem pisil bele a lyukba, azaz a wc-be. A kisfiú azt válaszolta, mert hogy attól fél, hogy valaki lakik benne. Erre az apa reakciója a szokásos szarkazmusával: „Hát, nem lennék a helyében”.

Szerethető magyar családi vígjáték.

Szakadtam a nevetéstől. Másik kedvenc jelenetem, amikor az apa drogos haverjához mentek, és a kisfiú csodálkozva megkérdezi, hogy mit ábrázol a lépcsőház falán a festmény. Erre az apa: „Ezt csak begombázva tudnám elmondani.” Én amúgy azt hittem, hogy az lesz majd a csavar, hogy a gyerek is firkant valami mesét, és azt adja ki az apja, mert mit is várhattunk volna egy bukott írótól. De így is elég egyedi lett, hogy közbe a gyerek képzelete is meg lett jelenítve, ahogy saját magukat látja a mesében. De a többiek is nagyon a helyén voltak a filmben. Talán csak Sárközi Nagy Ilonát éreztem túl gyenge karakternek, de a film végére megértettem, miért rá került a választás. Összességében csak ajánlani tudom!

vígjáték

Egy író hosszú ideje vár az igazi inpsirációra, helyette azonban nem várt meglepetés éri, betoppan az életébe a fia, akivel még sosem találkozott. Váratlan megismerkedésük... több»

0