Mandó és a kis Joda azaz Grogu kalandjai nem érnek véget. Most az elfeledett barátot látogatnak meg Ran-t aki munkát kínál Mandónak itt új szereplőkkel ismerkedhetünk meg akik talán a későbbi részekben is szerepelhetnek. Mayfeld, Burg, Zero és Xian csapat egy birodalmi börtönt támadnak meg, hogy kimenekítsék Qin-t Xian testvérét. Ami sikerül is, de a többieket Mandó bezárja.
Qint elviszi Ran-nak ,de a helyzetjelzőt amit a birodalom pilótái követnek azt ott hagyja így őket lelövik. Ebben a részben ezek a karakterek jól mutatnak és Mandóval együtt tényleg egy ütőképes csapatot formálnak. A kis Jodának is meg kell küzdenie az életéért mert Zero robot rá támad, de Mandó megvédi. Tehát egy újabb izgalmas kalandon vagyunk túl ami szerintem remekül kapcsolódik a Mandaloriakhoz és a kis Jodához is.
Ezzel bemutatva olyan Star Wars szereplőket és helyszíneket amit csak hallhattunk a nagy mozifilmes változatban. Mandónak egy jellemvonását megfigyelhetjük ebben a részben, hogy nemcsak, hogy a droidokat nem szereti, de az embereket sem akarja feltétlenül megölni. Neki az elfogás az elsődleges. Némi humort is véltem felfedezni ebben a részben és néhány abszurd képkocka is bevillan előttem. Burg az izomagy mikor a robotoknak nekimegy és szétzuzza őket szerintem az annyira gyermekes jelenet. zero mint robot, de teljesen emberként mozog háát igen ezek az apróságok ugyan nem rontanak a színvonalon csak annak aki kicsit jobban szakmai szemmel is nézi. Maga a látvány az jó és ha belegondolunk a nagy Star Wars univerzumba akkor azt kell mondjam csemegéket kapunk aminek örülhetünk. Csak ajánlani tudom ezt a részt is szerintem nagyon jó kikapcsolódás. Üdv Yosi