2022.01.01 21:51 Klauka89 Olvasottság: 135x
2

Pettigrew-ból nem maradt más, csak egyetlen ujj

Ha nem láttam hússzor, akkor egyszer sem. Legutóbb éppen tegnap. Szerintem ez volt az a vízválasztó rész a Harry Potter-szériában, ahol már komolyabb dolgokra is sor került, mint Csikócsőr kivégzésének kitűzése egy rájátszásos baleset miatt... Mind ismerjük a Malfoy mentalitást. Találkozhatunk ebben a részben szereplőcserével, ám a HP-filmek azzal a páratlan tulajdonsággal büszkélkedhetnek, hogy az összes rész közül és mindent egybe véve egyetlen szereplőcsere tötént a forgatások során, mégpedig azért, mert sajnátos módon Richard Harris a Titkok kamrája c. rész forgatása után elhunyt. Így Albus Dumbledore szerepét a továbbiakban Michael Gambon tölti be.

Ebben a részben már kezdjük érezni, hogy a gyerekek lassan kezdenek felnőni, folyamatosan változnak, nőnek és egyre okosabbak. Marge néni reptetése még meglehetősen meseszerű, de utána nagyon egyben van a történt megvalósítása számomra. Pl. a Kóbor Grimbusz annyira jól van megcsinálva, ahogy a mugli asszonyt átengedik a zebrán, és épphogy a haja szála sem görbül. Jellegzetességek: Szörnyek szörnyű könyve, a Weasley ikrek szinkronban való szövegeit imádom, a hírhedt Sirius Black megszökik az Azkabanból. Potter leginkább itt nő fel szerinem, mert olyan dolgokat tud meg a múltjából, amelyek merőben megváltoztatják az életét. Emma Thompson hatalmasat alakít Sybill Trelawney, a jóslástanárnő szerepében. A Zordó, az időnyerő, Hagrid kétségbeesettsége.

Pettigrew-ból nem maradt más, csak egyetlen ujj

A legnagyobb érdekeség talán ebben a részben, vagy inkább úgy mondanám, hogy ezzel kapcsolatban, hogy én ezt anno még moziban láttam, de csak miután már láttam, azután derült ki, hogy több országban - és most konkrétan egyedül Japánt tudom megemlíteni, a többire nem emlékszem - ezt a részt betiltották, mert úgy gondolták, hogy ijesztő, horrorisztikus. És mivel ez a film - azért na, valljuk be - főleg gyerekeknek szól, így a fejlett Japán nem akarta inzultálni a cseperedésben lévő gyerekeket, kamaszokat. Ez itthoni viszonylatban eléggé röhejesnek vagy nevetségesnek hatott, bár egyfajta szempontból megértettem, mivel számomra is ijesztő volt a jelenet, amikor a széles mozivásznon Remus Lupin vérfarkassá változva a vászonnal szembe futott életnagyságban. Na ott én is megijedtem picit. Az ezt követő, a fúriafűzben elhangzó beszélgetés a kedvencem ebben a részben Piton, Pettigrew, Black és Potterék között. Fergeteges jó ez a rész is.

Kedvenc idézetem a könyből, amit előszeretettel magamra is veszek, és hiszem, hogy így van. "Akiket igazán szeretünk, azok haláluk után sem hagynak magunkra minket. Ők az elsők, akik segítségünkre sietnek életünk nehéz pillanataiban."

családi | fantasy | kaland | misztikus

Harry Potter nem szívesen tölt még egy nyarat a rémes Dursley családnál. Igyekszik jól viselkedni, de Vernon bácsi testvére, Marge néni addig rágalmazza a szüleit, hogy óriási... több»

2