2017.03.07 15:52 Laca//Ho/rr/oR// Olvasottság: <100x
1

Az első klasszikus Michael Myers éjszaka.

Régebben láttam már, de igazság szerint a 2018-as Halloween című film, amely ennek a folytatása az előtt néztem meg, mivel jó pár részre nem emlékeztem már. Nem tagadom voltak pillanatok amikor kicsit kezdtem bele unni, mert voltak benne olyan hosszabb részek amiket nem igazán értettem a miértjét, de azt is hozzátenném 78-ban megjelenő műről van szó, ami akkoriban órási szó volt és még most is nagy neve van és marad is, de ma már más az az ingerküszöb ami a jelenlegi korunk nézőit megrémíti. Mivel 40 évről van szó, ezért is kezelem a helyén a dolgokat és ezért szinte csak dicsérni tudom John Carpenter rendezőt és munkásságát, mert sok mindent kaptunk és köszönhetünk neki és ezt azért is írom le, mert olvastam, hogy neki nem a pénz számított, hanem a teljes alkotói szabadság amit meg is kapott. A pénzre visszatérve a másik része, hogy annyira alacsony költségvetéssel dolgoztak, hogy sokszor a színészek a saját ruhájukban forgattak, illetve a mellett sem mennék el, hogy a maszk sem egyedi tervezésű és mind ezek ellenére egy ilyen horrort kaptunk, ami azért szót érdemel.

Jamie Lee Curtis színésznő, aki Laurie Strode karakterét formálta magára, konkrétan az első komolyabb filmje volt, valamint már már annyira egybe fort a Halloween filmekkel, mint Sigourney Weaver az Alien filmekkel. Egy lapon véve a karakter társait, mint Jason, Freddy vagy Bőrpofa, azért a kedvencem Myers személy szerint, mert a többivel ellentétben, ahogy Dr. Sam Loomis jó párszor említi a gyilkosunkat nem érdekli semmi más csak a puszta ölés és ő maga a gonosz. De ez csak az én véleményem, szóval nagyon közkedvelt karakterről van szó és nagyszerű filmről.

horror | thriller

A horror igazi mestereként számon tartott John Carpenter egyik klasszikusának főszereplője egy szellemileg visszamaradott férfi, Mike Myers, aki 1963-ban bestiális kegyetlenséggel... több»

1