2024.07.27 23:04 Prince of Darkness Olvasottság: <100x
2

Egy régi klasszikus. De valahogy kissé hamis.

Philippe Mora filmje elég megosztóra sikerült. Valaki magasztalja, valaki lehúzza, ki-ki vérmérséklete és szimpátiája alapján...

Nekem régi és félig elfeledett emlékeket is ébreszt a mozi, hiszen anno én láttam még VHS-en, és narrátorosan, akkor bizony megfogott, de mostanra azért, bevallhatom, kissé megkopott a feelingje, és főleg a lényegi mondanivalója.

Egy régi klasszikus. De valahogy kissé hamis.

De lássuk csak, mit raktak le elénk a készítők, Mora és Tom Holland, a forgatókönyvíró...

Egy fiatal házaspár autója igencsak rossz időben és helyen lerobban...

Természetesen, hogy a horror igazi alapfelállása teljes legyen, azért tegyük hozzá, hogy egy poros kisváros közelében történik mindez, sötét éjszaka, a teljesen néptelen országúton, és az erdőtől néhány lépésre...

A férj visszamegy a városkába segítséget keresni, és a feleségét az autóban hagyja.

Így szinte adja magát a lehetőség, hogy a kocsiban maradt ifjú hölggyel történik valami, persze, így is lesz, a pár kutyája kikéredzkedik, de már többet nem jön vissza.

A fiatalasszony nem tud mit tenni, utánamegy a kutyulinak, bőszen keresi, de vesztére, miután a kutyából megmaradt darabokat, húscafatokat azonosítja a földön, őt is megrohamozza valami nagy szőrös gnóm lény!

A szörnyszerűség azonnal leteperi a nőt, és kegyetlenül megerőszakolja.

Snitt, és hatalmas ugrás az időben...

Tizenhét év múlva a kis erdei intermezzo gyümölcse, Michael (Paul Clemens) hirtelen kórházba kerül, de az orvosok teljesen tanácstalanok.

Lehet, hogy a szó szoros értelmében is szörnyszülött tinédzser fiúban valami hihetetlen és félelmetes dolog növekszik?

Persze a szörny kitör, de talán ez az egyetlen olyan jelenet, aminek jómagam csettinteni tudok egyet örömömben...

Sajnos nemcsak a sztori, hanem a színészek is igencsak alulteljesítenek, így Paul Clemens is, aki grimaszol, pózol, és rengeteget ripacskodik...

Érthetetlen jelenetek, nem összefüggő történet, és kissé dekadens vonalvezetés...

„Show don't tell!”

De ebből igazán nem sokat látunk!

Egy modern Pygmalion-effektus, kissé szirupos köntösbe csomagolva, igencsak középszerűen. A fixáció elmarad, nem látható jellemfejlődés. Egy ember és egy antropomorf lény...

Láttam már jobbat is, de...

Mivel emlékeket ébreszt, és végtére, nézhető, így ez nálam egy közepes.

Az IMDb-n 4600 véleményezés után 5,6/10-es, a TMDB-n 99 szavazatot követően 55%!

Nálam ez három csillag és 59%!

Sváb krumplis nudli savanyú káposztával. És egy finom pohár borókaszörp.

Tele hassal mi baj lehet, még egy sötét erdőben is, ugye?

horror

A bennlakó szörnyeteg főhőse egy kamasz fiú, aki folyamatos és egyre nagyobb fájdalmakkal küzd. Hamarosan kiderül, hogy a testét egy kitörni akaró szörnyeteggel osztja meg. több»

2