2024.03.14 23:33 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
1

Na ez már Dario Argento szintje!

Itt már nem egy minimalista slasher mozit látunk, hanem (persze Argento hathatós segítségével) egy exploitation mozit, amit Michele Soavi egy szektáról, vizuálisan, lázálmokról, brutálisan akart a nézők elé rakni!

Szerencsére ez sikerült neki!

Na ez már Dario Argento szintje!

A film narratívája egyszerű, hiszen művészi és igencsak egyszerű tucathorror keveredik egymással, és néha-néha csak kapkodtam a fejem, hogy most melyiket látom, melyik képsorok peregnek?

A giallo-italo/horror egyik utolsó nagy bástyája ez a film, amit Soavi alkotott meg, de ne felejtsük el, hogy Dario Argento és Gianni Romoli a forgatókönyvben és a film elkészítésében is segédkeztek...

Nagyon erős mondanivaló, mély érzelmekkel, brutális gore és pszichedelikus jelenetekkel tarkított film, amiben szinte tökéletes a rendezés, pompás a zene, amit Pino Donaggio szerzett, gyönyörűek a képek, snittek, amit Raffaele Mertes „követett” el, és remekül, szinte végig fenntartva a feszültséget, tálalja elénk ezt a mozit!

Nézzük csak a színészeket!

Főszereplőnk, Miriam (Kelly Curtis), Tony Curtis, és Janet Leigh lánya, és a híres hugicája, Jamie Lee Curtis, a híres sikolykirálynő!

Nem futott be színésznőként nagy karriert, inkább produkciós asszisztensként dolgozott a filmiparban, de itt zseniálisat játszott!

A filmben ugrálunk kicsit az időben, de az összekötő kapocs a történések között a sátáni szekta, ami a fő-fő irányvonal a filmben...

Gyomorforgató, véres, hipnotikus és szürreális képsorok, víziók, látomások, rituális gyilkosságok...

Argento keze persze mindenben benne van, ez tagadhatatlan. Nem könnyen fogyasztható darab, az ingerküszöböt még mai szemmel is erősen karcolja, néha én is csak néztem, hogy mit is látok.

Szertartások, „kényszerszülés”, tűzben elégés, autós üldözés, szóval van itt minden, csak győzzük felfogni a látottakat!

Herbert Lom, Tomas Arana és Mariangela Giordano is hatalmasakat játszottak...

Klasszikus, bár kissé elfeledett!

Egy italo-horror, amire kell hogy emlékezzünk, és ne felejtsük el. Horror fanoknak kötelező jelleggel ajánlom...

Az IMDb-n 3200 véleményezés után 6,1/10-es, a TMDB-n 103 szavazatot követően 62%!

Ez a film nálam öt csillag és 80%!

Nem könnyen felejthető mozi, az már biztos!

Egy finom alma és egy vilmoskörte...

Kedvenc fotelemben simán elrágcsálom őket!

55 La setta  (1991)

horror

Egy óvónő súlyos és sötét titkokra bukkan saját otthonának pincéjében, rövidesen pedig egy idegen kezdi követni őt. több»

1