2020.09.04 20:40 Harper Olvasottság: 473x
5

Stílusosan látványos, izgalmas és humoros

A 2010-es Kéjjel nappal (Knight and Day) az a film, melyet sokan középszerűnek tartanak, ám nekem mégis az egyik legnagyobb kedvencem hosszú évek óta. A rendező az a James Mangold, aki tavaly az Aszfalt királyait, előtte a Logant (2017), 1997-ben pedig a Copelandot készítette. Filmjeinek sorában a 2001-es Kate & Leopold is nagy közönségkedvenc lett. Ezúttal, a Kéjjel nappallal egy különleges hangulatú akció-kalandfilmet tett le az asztalra, rengeteg humorral. A főszerepeket Cameron Diaz és Tom Cruise játsszák, és azt kell mondjam: parádésan.

Az alapsztori lényege: adott egy különleges képességekkel megáldott CIA ügynök, Roy Miller (Tom Cruise), akinek fő feladata, hogy megakadályozza egy teljesen új technológia (egy aprócska elembe töltött új energiaforrás) rossz kezekbe kerülését. Kiváltképp, ha az a kéz Antonio Quintana (Jordi Mollá) nemzetközi fegyvercsempészhez tartozik. Törekvésében akadályozza a korrupt ügynök, Fitzgerald (Peter Sarsgaard), aki mindent elkövet, hogy az energiaforrást elvegye Roy-tól. Azért akad segítője is, mégpedig a csinos June Havens (Cameron Diaz), véletlenül keveredve az egész ügybe.

Stílusosan látványos, izgalmas és humoros

A cselekményt érdekes zene kíséri végig (az egész film alatt), és rengeteg remek akciót kapunk sok humorral megfűszerezve. Tom Cruise verekszik repülőn, vonaton, utcán, mindenhol, autósüldözésben menekül (autótetőn lovagolva), egy trópusi szigeten akciózik, látjuk a havas Ausztriában és a mediterrán Spanyolországban is. Nagyon sok a szép helyszín, a gyönyörű háttérkép. Kimondottan színvonalasak az akciójelenetek is, a villámgyors bunyók és a sok menekülős scene. Vannak fordulatok, váratlan helyzetek, meglepetések is, így egyetlen pillanatig sem unatkozunk.

A poénok a legkevésbé sem erőltetettek, az egész sztorit átható életvidámság alól nem tudjuk kivonni magunkat. Tom Cruise érezhetően végig elemében van, élvezi amit csinál. A forgatókönyv és a rendezés is ügyes munka. "Stílusosan látványos, izgalmas és humoros" mondattal írható le legjobban a Knight and day, mely teljesen kikapcsolja a nézőt 105 percre.

Értékelésem erős 85%. Főleg az akció-vígjátékok kedvelőinek ajánlom, és azoknak, akik szeretik a szép helyszíneken felvett vidám és akciódús izgalmakat. Ezekből sokat kapunk, ha megnézzük a Kéjjel nappalt.

akció | kaland | vígjáték

June Havens (Cameron Diaz) már kezdi azt gondolni, hogy rátalált az igazi szerelemre, ugyanis lépten-nyomon egy rejtélyes férfibe, egy bizonyos Millerbe (Tom Cruise) fut bele. Ennyi... több»

5