A jó öreg nyolcvanas évek, és én ismét itt barangolok, bár azt mondhatom, szerencsére!
Egy olyan filmet találtam, a Boldog születésnapom! címűt, amiben kifejezetten kellemesen csalódtam...
Fordulatos, véres, és néha vicces...
A film záróképei pedig sokkolóan zseniálisak!
Az USA-ban divat lett a különféle ünnepeket egy-egy slasher mozival megcélozni, persze ezt használta ki rendezőnk, J. Lee Thompson, aki így ezúttal egy fiatal lány, Virginia Wainwright (Melissa Sue Anderson) történetét meséli el, akinek közeleg a 18. születésnapja, ám van egy kis bökkenő!
Mindenki rettenetes halált hal a környezetében...
Persze, ebben a kanadai horrorfilmben az elején azt hiszed, hogy Virginia a gyilkos, de persze, gondoljátok, ez nagyon-nagyon egyszerű lenne.
Ugye?
Ténylegesen nem a legvéresebb, nem a legintelligensebb, de mégis valamiért megfogott!
Csavar csavar hátán, sokkoló gyilkosságok, és egy nagyon is méltó befejezés, ami láttán csettintettem egyet!
Az 1981-es My Bloody Valentine film és e film között mi is a hasonlóság?
Hát a speciális effekt csapat, John Dunning és Andre Link vezetésével ugyanaz volt, ami ténylegesen meg is látszott!
Nagyon tetszettek az eszméletvesztéssel járó flashbackek, amiket Virginia szemszögéből láthatunk.
De van, aki nem bírta a gyűrődést!
Például Glenn Ford, pedig aki azért egynéhány filmben már letette névjegyét, végig részegen csinálta meg a forgatást, annyira zavarta, hogy egy slasherben szerepel...
De hát azok a fránya dollárok, azokra nagy szüksége volt az öregnek!
Ami kicsit zavaró volt, az a fiatalabb szereplők, mint Sharon Acker, Tracey E. Bregman, Jack Blum és Lenore Zann élettelen játéka...
De összességében egy jó filmet láttam, és nyugodt szívvel ajánlom a zsáner szerelmeseinek!
Az IMDb-n 11 ezer véleményezés után 6,0/10-es, a TMDB-n 191 szavazatot követően 61%!
Nálam négy csillag és 77%!
Egy kis pisto, majd desszertként churros, majd maracuja ital jéggel...
Mert azért csak tudnak a spanyolok!

63 Boldog születésnapom! (1981)
A Crawford Akadémián egy sorozatgyilkos szedi áldozatait. A gyilkosságok Virginia tizennyolcadik születésnapja előtt kezdődtek, és az áldozatok az ő barátai. Virginia egy évvel... több»
Szereplők: Glenn Ford, Melissa Sue Anderson, Matt Craven, Lisa Langlois, Lawrence Dane