Olvastam a sok pozitív hozzászólást, és éppen ezért meg is néztem a minap. Tudom, az én véleményem nem mérvadó, és én is bíztatok mindenkit, hogy nézze meg, hiszen kétségkívül vannak értékei a filmnek és nem unalmas, a hossza ellenére is képes végig lekötni a figyelmet. Köszönhető a sok jó színészi alakításnak és a jó karaktereknek. Tehát a lényeg, a film tele van élvezetes színészi alakításokkal, a bajom a sztorival van.
A főszereplő természetfeletti képességekkel rendelkezik, ennek ellenére végtelenül szomorú história kerekedik ki a történetből, ami nekem nem tetszett. A film abba az – általam már ismert – nem szerencsés hibába esik, amelyet már más filmeknél is megtapasztalhattam. Vagyis hiába a sok jó színészi alakítás, ha maga a történet nem teljesíti a mozi eredendő küldetését. Bennem az utóbbi időben fogalmazódott meg ez a gondolat, hogy a filmeknek az lenne az eredendő feladatuk , hogy a történet végén hozzák el a katarzist, a lelki feloldozást. Hiszen a mozinak csak a képzelet szab határt. Éppen ezért az én elvárásom, hogy igenis a film vége legyen happy end.
Azt érzem, hogy hiába volt egy jó ötlete az írónak, sok mindent nem tudott vele kezdeni. Nem tudott kihozni belőle egy igazi mozi varázslatot, hogy a néző a végén jó érzéssel tudjon felállni. Olyannyira, hogy én sem kívánom többet megnézni ezt az alkotást. És pontosan ezért vagyok rossz véleménnyel róla, hogy többet nem kívánom, hogy ez a film lehangoljon és elszomorítson. Mert csak ezt tudja nyújtani, minden értékelhető pozitívuma ellenére is.

93 Halálsoron (1999)
dráma | fantasy | krimi | misztikus
A film a harmincas években játszódik egy halálraítélteket őrző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik az élete, amikor bekerül hozzájuk John... több»
Szereplők: Tom Hanks, Michael Clarke Duncan, Sam Rockwell, Gary Sinise, Patricia Clarkson