2020.03.10 19:50 superzero Olvasottság: <100x
0

Lehangol és elszomorít

Olvastam a sok pozitív hozzászólást, és éppen ezért meg is néztem a minap. Tudom, az én véleményem nem mérvadó, és én is bíztatok mindenkit, hogy nézze meg, hiszen kétségkívül vannak értékei a filmnek és nem unalmas, a hossza ellenére is képes végig lekötni a figyelmet. Köszönhető a sok jó színészi alakításnak és a jó karaktereknek. Tehát a lényeg, a film tele van élvezetes színészi alakításokkal, a bajom a sztorival van.

A főszereplő természetfeletti képességekkel rendelkezik, ennek ellenére végtelenül szomorú história kerekedik ki a történetből, ami nekem nem tetszett. A film abba az – általam már ismert – nem szerencsés hibába esik, amelyet már más filmeknél is megtapasztalhattam. Vagyis hiába a sok jó színészi alakítás, ha maga a történet nem teljesíti a mozi eredendő küldetését. Bennem az utóbbi időben fogalmazódott meg ez a gondolat, hogy a filmeknek az lenne az eredendő feladatuk , hogy a történet végén hozzák el a katarzist, a lelki feloldozást. Hiszen a mozinak csak a képzelet szab határt. Éppen ezért az én elvárásom, hogy igenis a film vége legyen happy end.

Lehangol és elszomorít

Azt érzem, hogy hiába volt egy jó ötlete az írónak, sok mindent nem tudott vele kezdeni. Nem tudott kihozni belőle egy igazi mozi varázslatot, hogy a néző a végén jó érzéssel tudjon felállni. Olyannyira, hogy én sem kívánom többet megnézni ezt az alkotást. És pontosan ezért vagyok rossz véleménnyel róla, hogy többet nem kívánom, hogy ez a film lehangoljon és elszomorítson. Mert csak ezt tudja nyújtani, minden értékelhető pozitívuma ellenére is.

93 Halálsoron  (1999)

dráma | fantasy | krimi | misztikus

A film a harmincas években játszódik egy halálraítélteket őrző börtönben. Itt szolgál Paul Edgecomb főfegyőr, akinek megváltozik az élete, amikor bekerül hozzájuk John... több»

0