2022.01.01 20:46 Klauka89 Olvasottság: <100x
1

Ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

Végigolvastam a kommenteket, és úgy gondolom, hogy aki unta, nem értette, keveselte vagy várta, hogy vége legyen - az azért tapasztalt és érzett ilyesmit ezzel a filmmel kapcsolatban, mert nem olvasta a könyvet, könyveket. Azoknak, akiknek megvannak az alapok, akinek van viszonyítási alapja, tudja azt, hogy alapból a könyvben kivel mi történik, hogy Rowling hogyan írja körül a szerepeket, a karaktereket és a történéseket, az nem unja ezt a filmet. Inkább fejben összehasonlítja a szereplőket, megtalálja a különbségeket, a hiányosságokat, amelyeket a könyvben megismertünk, de észszerű keretek mentén a filmben nem maradt idő a kidolgozásukra vagy megjelenítésükre.

Legjobb jelenetek számomra: a párbaj, amikor azt hiszik, Harry párszaszóul Justinra uszítja a kígyót, valamint Perselus Piton mindenféle megnyilvánulása. Egyszerűen imádom, Alan Rickman egy zseni, és Tahi Tóth László szinkronjával pláne fergeteges, hihetetlenül illik a két színészi alakítás egymáshoz! Azonkívül akkoriban, gyerekkoromban Gilderoy Lockhart arcoskodása és beképzeltsége menő volt, menőn vicces, ám ma már nem az. Annak idején a középsulis legjobb barátnőmmel kívülről tudtuk a filmben elhangzott szövegeket, és azt ismételgettük szünetekben, hogy "vörös haj, mások levetett talárja, csak egy Weasley néz így ki..."; "ti vagytok a Weasley gyerekek"; "barátnőd van, Potter?"; "de ekkor még nem sejtette, hogy megkapja összes dedikált művemet ajándékba". :D Ezt talán csak az érti, aki ugyanígy élte meg az egész hatalmas Harry Potter-varázslatot. :)

Ne bízz meg semmiben, ami gondolkodik, de nem látni, hogy hol tartja az eszét!

A rész híres a klasszikus Hisztis Mirtillről, aki itt kapja a legnagyobb szerepet. Mirtill mugli származású tanuló volt a Roxfortban, Voldemorttal egy időben, ám mikor a fiatal Voldemort, Tom Denem rájött, hogy ő Mardekár utódja, és szabadjára engedte a baziliszkuszt, a szörnyeteg megölte a lányvécében Mirtillt. Halála után szellemként a WC-ben maradt kísérteni. Jellegzetesek a százfűlé főzetek, Hermione átváltozása macskává: a mindig okos Hermione, aki most azt hitte, szerencséje lesz a macskaszőrrel, ezért rossz lóra tett. Mérföldkő még a vérrel falra írt ijesztő szövegek sora azután, hogy újra feltárták a titkok kamráját, Mrs. Norris története, s ezáltal Frics úr által prezentált legtöbb érzelem (az összes részben együttvéve). A fúriafűz, a repülő Ford, a baziliszkusz kidolgozása, Ron rivallója, Dobby szabaddá tétele és a kedves arcú Richard Harris, Dumbledore megformálója, aki a Titkok kamrája leforgatása után elhunyt. Az érdekességek közt olvashatjuk is, hogy az unokája kedvéért vállalta el Dumbledore szerepét. Egyszerűen tökéletes.

családi | fantasy | kaland | misztikus

Harry Potter nyári vakációja a Dursley családnál nem telik túl jól. Ráadásul Dursley előléptetése miatt szervezett vacsoránál megjelenik Dobby, a házimanó, aki igyekszik... több»

1