2019.12.23 11:25 Puncs Olvasottság: 327x
3

Nincs karácsony Kevin nélkül

Minden évben a műsorára tűzi ezt a filmet valamelyik kereskedelmi csatorna. Ahogy a korábbi években, úgy valószínűleg idén is ez lesz a legnézettebb karácsonyi műsor a tévében. Az emberek lassan harminc éve egyszerűen képtelenek ráunni karácsonykor erre a családi vígjátékra.

Az imádni valóan aranyos, ámde égetnivalóan rossz Kevin egyedül marad otthon karácsonykor. Szülei a nagy reggeli kapkodásban egyszerűn elfelejtik felébreszteni. Míg családja Párizsban tölti az ünnepeket, addig ő Chicagói otthonukban élvezi a rég vágyott vakációt, amit családtagjai nélkül tölthet. Öröme nem tart túl sokáig. Két mindenre elszánt betörő, Harry és Marv ugyanis az ünnepek alatt készül kirabolni a McCallister házat. A film az utolsó harmadában válik igazán szórakoztatóvá, amikor kezdetét veszi a két balfék betörő szívatása. Harry és Marv Tom és Jerry-t megszégyenítő módon viseli a rengeteg ütést, szúrást, esést és égést.

Nincs karácsony Kevin nélkül

Ami a szereplőgárdát illeti, fura Joe Pescit, az örök maffiózót egy ügyefogyott figuraként látni. A másik betörőt alakító Daniel Sternnek valószínűleg Marv a legismertebb karaktere. Hatványozottan igaz ez Macaulay Culkinre, akire ráégett Kevin szerepe, soha nem sikerült kitörnie belőle.

Mint minden karácsonyi filmnek, úgy a Reszkessetek betörőknek is van egy mélyebb üzenete. Mégpedig az, hogy ne ítélj a látszat alapján. Kevin egész gyermekkorában rettegett a szomszédjától, akiről mikor máskor, ha nem az év legszebb ünnepén derül ki, hogy a világ egyik legkedvesebb, ugyanakkor legmagányosabb embere. Nekem különösen tetszik, hogy erre a második részben is gondoltak az alkotók, és ugyanezt megismétlik, csak épp egy fura, galambos nővel.

A Reszkessetek betörők lassan harminc éve elengedhetetlen kelléke a karácsonynak. Ahogy gyerekkoromban, úgy felnőttként is leülök megnézni, és valószínűleg a jövőben a gyerekeimmel is, ha lesznek, ezt fogom nézni az ünnepek alatt.

családi | vígjáték

Az igazi bajkeverő Kevin (Macaulay Culkin) egy kissé szétszórt családban él: a hamisítatlan, párizsi vakációra készülők szülők ugyanis otthon felejtik fiukat, amire már csak... több»

3