2020.11.29 16:47 Patya94 Olvasottság: 294x
2

Óriási film

Ha lenne olyan filmes lista, ahol a színészek közti kémia a mérvadó, akkor ez a film tuti, hogy a top 3-ban végezne. Denzel és Ethan Hawke az egész cselekmény alatt éreztetik egyszerre a kurva nagy feszültséget és az egymás iránt érzett, mélyen megbújó szimpátiát. Nagyon durva, hogy e 2 karakter egymásra történő, folyamatosan változó reakcióit pont fordítottan ábrázolták.

Denzel mint mentor először nem tisztelte a zöld fülű, szerinte inkompetens zsarut, aztán a cselekmény előrehaladtával minden ellenszegülésre fokozottan, egyre jobban tisztelte a srácot. Ethan pedig pont ellenkezőleg, kezdetben feltétel nélkül tisztelte mentorát, viszont később, amikor rájött, hogy Denzel cselekedetei között milyen motivációk rejlenek, egyre kevésbé tisztelte. És ahogy ez fokozatosan megfordult, millió érzelem szabadult fel, amit a film ki is használt rendesen.

Óriási film

Nagyon ritka az ilyen alkotás, amiben nemcsak egy, hanem 2 komplex karakterfejlődésnek lehetünk szemtanúi (Denzel esetében inkább visszalépés). A mai filmes vonalon is az érzelmeknek ezt a fajta kinyilvánítását kellene szorgalmazni, aztán tőlem pakolhatnak rá annyi CGI-t, hogy kifolyik a szemem, de manapság sajnos csak az utóbbival törődnek. Minél több színes, sz*rra animált cucc van egy filmben, annál jobban látják, hogy sokba került, tehát fasza film.

Imádom a jó akciófilmeket, de sajnos manapság elég nagy hiánycikk. Sztori vagy karakterek híján az akció elveszti a súlyát, és így a jelentőségét is. A mai technológiával ötvözhetnék a kettőt, mert az lenne a legkirályabb. Viszont, ha választani kell, akkor ezerszer inkább nézek egy ilyen, faszán összeszedett, CGI mentes filmet, mint egy agyonakciózott, de semmitmondó maszlagot. Mindent összevetve óriási film, láttam már párszor, és biztos vagyok benne, hogy még a jövőben is meg fogom nézni.

88 Kiképzés  (2001)

dráma | krimi | thriller

A kábítószer-osztály nyomozója, Alonzo Harris (Denzel Washington) tudja, mik az utca törvényei: igazság ide vagy oda, keménynek kell lennie, és nem szabad könyörületet mutatnia.... több»

2