2024.09.17 10:49 Prince of Darkness Olvasottság: <100x
1

Ezt miért kellett?

Agatha Christie leghíresebb művének adaptációját láthatjuk, amit már rengeteg alkalommal lett feldolgozva...

Színházakban, színjátszó körökben, előadásokon és persze különböző filmes adaptációkban is...

Ezt miért kellett?

A híres regény 1939. november 6-án jelent meg az Egyesült Királyságban Ten Little Niggers címmel.

Jelen filmünk is erre a regényre épül...

Harry Alan Towers és Dudley Nichols forgatókönyvírók és George Pollock rendezők vették a vállukra a projektet. Csak szerintem hibásan és rosszul oldották meg!

Már a szereposztás sem igen tetszett...

Sőt, azt sem értettem, hogy milyen koncepció alapján változtatták meg a neveket, de ezt is nagyon érdekesen, hiszen nem mindenkiét, mert azért érdekes módon Hugh Lombardot (Hugh O'Brian) nem nevezték át a rendezők a stáblistán...

De mindenki mást igen...

Sőt, itt a vendégek között két hölgy van, Ann Clyde (Shirley Eaton) és Ilona Bergen (Daliah Lavi), plusz a komornyik felesége, Frau Gohrmann (Marianne Grohmann)...

Ezt ténylegesen nem értem (vagyis ezt sem), de mindegy...

Sőt, ami nagyon zavaró volt, hogy a Christie-regénnyel ellentétben a szereplők alkatilag sem igen hasonlítottak a könyvben jellemzett és leírt szereplőkre, karakterekre.

De még ha ez nem is zavart volna, az már mindenféleképpen, hogy az egész egy rossz és unalmas színházi előadásra hajazott, másodhegedűs színészekkel...

És így az egész film számomra teljesen összeomlott, csak nyomokban hasonlított az Agatha Christie által „megálmodott” és létrehozott regény történéseire...

De ez már így veszett. Megnéztem, nem tetszett, nekem az eredetihez hasonlító adaptációk jobban bejöttek.

Bár itt a fekete-fehér koncepció miatt a képi világ sejtelmesebb, kissé misztikusabb és félelmetesebb, ez igaz!

Aki gondolja, nézze meg, egyszeri alakalommal kibírható...

Az IMDb-n 5400 vélemény után 6,6/10-es, a TMDB-n 119 szavazat után 64%!

Nálam ez mindösszesen három, nagyon halovány csillag (csak a képi világa miatt) és 50%!

Sült császárszalonna, saláta és kétszersült...

Egy igazi, jó pohár céklalével „megcsúsztatva!”

krimi | misztikus | thriller

Mr. Lucky meghívására 20 ismeretlen ember érkezik Afrika egy eldugott falujába, ahol a világtól teljesen elzártan fognak eltölteni néhány napot. Ismeretlen meghívójuk nem... több»

1