![]()
Hiába láttam már kismilliószor ezt a filmet, a Kincs, ami nincs az egyik legjobb közös filmje Bud Spencernek és Terence Hillnek. Egy szerencsejáték-átverésből egy hosszú útra induló hajós. Nem is tudom, hogy is fogalmazhatnám meg a véleményem erről a filmről.
Két ember egy lakatlan szigeten köt ki egy olyan térkép miatt, amit Alan nagybácsikája pingált, akinek váltóláza van. A filmben kiderül, hogy nem csak ők ketten vannak a szigeten, hanem egy őrült is, aki golyót akar ereszteni beléjük. Továbbá kiderül, hogy a szigetnek vannak lakói is, mind félmeztelen férfiak, akik Charlie-t akarják. A törzs királynője Mámá, akinek van egy fia, Anulú. Anulú egy kicsit féleszű, de a film egyik legjobb karaktere. Akit említettem, aki golyót akart ereszteni Charlie és Alan felé, az Kamaszúka, ő egy második világháborúban ott hagyott japán katona, aki még mindig azt hiszi, hogy háború van. Még a Toyotát sem ismeri, pedig a nagynénje világhírű gésa volt e néven.
![]()
A filmbéli riválisok a Bugsy vezérelte kalózokból állnak, és hát akiket Alan úgymond meglopott: Friscóék bandája. Ők is elmentek a kincses szigetre, hogy megszerezzék a kincset. A filmben utána, ahogy Friscóék beleesnek egy gödörbe, ami után várt rájuk, egy barátságos ketrec a falu főterén. Ami után Charlie, a pénzzel megrakodva, el akarja hagyni a szigetet, de az a három cuppantós feltartja, hogy Alan egérutat nyerjen a gépre, mivel Charlie képes lett volna ott hagyni egy félig kihalt szigeten.
Am közben a falu lakói bajba kerülnek, a kalózok visszatértek, és a foglyok is kijutottak a ketrecekből. Alan és Charlie üzemanyaghiányban visszamentek megmenteni őket. Pofonok között megmentették a falu lakóit, a hadsereg elvitte a rosszfiúkat és a pénzt is, amiről a film párosa azt hitte, hogy hamis (de bárcsak enyém lenne egy köteg azokból a hamis rongyokból...).
A film végére minden jóra fordult. Örök klasszikus zsánerfilm marad, amit mindig jó megnézni. És csak a puffin ad erőt és mindent lebíró akaratot.
89 Kincs, ami nincs (1981)
Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie... több»
Szereplők: Bud Spencer, Terence Hill, Riccardo Pizzuti, Salvatore Borghese, John Fujioka