2026.06.06 13:31 Szabolcs417679 Olvasottság: <100x
0

Kincs ami nincs, de mégis van, de mégsincs

Hiába láttam már kismilliószor ezt a filmet, a Kincs, ami nincs az egyik legjobb közös filmje Bud Spencernek és Terence Hillnek. Egy szerencsejáték-átverésből egy hosszú útra induló hajós. Nem is tudom, hogy is fogalmazhatnám meg a véleményem erről a filmről.

Két ember egy lakatlan szigeten köt ki egy olyan térkép miatt, amit Alan nagybácsikája pingált, akinek váltóláza van. A filmben kiderül, hogy nem csak ők ketten vannak a szigeten, hanem egy őrült is, aki golyót akar ereszteni beléjük. Továbbá kiderül, hogy a szigetnek vannak lakói is, mind félmeztelen férfiak, akik Charlie-t akarják. A törzs királynője Mámá, akinek van egy fia, Anulú. Anulú egy kicsit féleszű, de a film egyik legjobb karaktere. Akit említettem, aki golyót akart ereszteni Charlie és Alan felé, az Kamaszúka, ő egy második világháborúban ott hagyott japán katona, aki még mindig azt hiszi, hogy háború van. Még a Toyotát sem ismeri, pedig a nagynénje világhírű gésa volt e néven.

Kincs ami nincs, de mégis van, de mégsincs

A filmbéli riválisok a Bugsy vezérelte kalózokból állnak, és hát akiket Alan úgymond meglopott: Friscóék bandája. Ők is elmentek a kincses szigetre, hogy megszerezzék a kincset. A filmben utána, ahogy Friscóék beleesnek egy gödörbe, ami után várt rájuk, egy barátságos ketrec a falu főterén. Ami után Charlie, a pénzzel megrakodva, el akarja hagyni a szigetet, de az a három cuppantós feltartja, hogy Alan egérutat nyerjen a gépre, mivel Charlie képes lett volna ott hagyni egy félig kihalt szigeten.

Am közben a falu lakói bajba kerülnek, a kalózok visszatértek, és a foglyok is kijutottak a ketrecekből. Alan és Charlie üzemanyaghiányban visszamentek megmenteni őket. Pofonok között megmentették a falu lakóit, a hadsereg elvitte a rosszfiúkat és a pénzt is, amiről a film párosa azt hitte, hogy hamis (de bárcsak enyém lenne egy köteg azokból a hamis rongyokból...).

A film végére minden jóra fordult. Örök klasszikus zsánerfilm marad, amit mindig jó megnézni. És csak a puffin ad erőt és mindent lebíró akaratot.

akció | kaland | vígjáték

Alan (Terence Hill) kincset akar, mégpedig mindenáron. Óriási szerencséjére talál egy térképet, amely egy közeli szigeten kincset jelöl. De hogyan jusson oda? Elrejtőzik Charlie... több»

0