2021.07.17 14:00 Az amatőr Olvasottság: 210x
1

Az HBO tavaszi nagy dobása

Éjsötét emberi drámákkal átszőtt kisvárosi história, melyhez foghatót az Éles tárgyak óta nem láthattunk az HBO-n. Bár nem vagyok túlzottan oda az 1 órás játékidőért, itt tényleg hamar elrepül, és minden képkockának jelentősége van. A csavarok is a megfelelő pillanatokban érkeznek, nem érezni erőltetettnek a részek végi apró cliffhangereket. A rejtély felgöngyölítése mellett pedig szépen dominálnak a hangulatot és a karaktereket egyaránt erőteljesen megalapozó mellékszálak is.

Az összetett szereplők persze a briliáns színészi játéknak is köszönhetőek. Kate Winslet ismét nagyot alakított egy kisvárosi drámában, akárcsak a Ruhakészítőben tette. Mare Sheehan megformálása közben az érzelmek teljes skáláját sikerült hibátlanul végigzongoráznia. Persze a mellékszereplők is kitettek magukért. Nem is emelném ki külön most egyiküket sem, mivel annyira egységesen magas színvonalon játszottak. Legyen szó akárcsak pár perces megjelenésekről, mindannyian hozzá tudtak tenni valamit Easttown különleges atmoszférájához.

Az HBO tavaszi nagy dobása

Érdekes kontrasztot alkotott viszont a város többi tagjával Guy Pearce titokzatos karaktere, a felkapott író, aki teljes kívülállóként inkább csak metaforája volt a fojtogató kisvárosi légkörből való kiszabadulásnak. Aztán ott volt még a megyei nyomozó karaktere, aki szintén üde színfoltot jelentett Mare szürke, vagy inkább még sötétebb árnyalatú életében. A sötét tónusú krimiben persze a csavarok is elengedhetetlen motorjai a történetnek. Ezen információmorzsák adagolása szerencsére igen harmonikusan zajlik, így nem veszít vonzerejéből a rejtély. A feloldása ugyan a viszonylag kevés potenciális elkövető miatt nem feltétlen ígérkezik ütősnek, azért a készítőknek így is sikerült emlékezetes befejezést kanyarítani.

Összességében tehát egy igazán jól működő, az érzelmeket is felkavaró drámát tettek le az asztalra az HBO-nál, mely talán a díjátadókat sem kerüli el.

dráma | krimi | misztikus

Pennsylvania egyik kisvárosában követhetjük egy nyomozó lépéseit, ahogy helyi gyilkosságokat derít fel, és megpróbálja széthullóban levő életét rendben tartani. A... több»

1