2021.09.07 21:37 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Ütős darab, kissé elfeledve

Tudom, mit tettél tavaly nyáron és Sikoly. Az úgynevezett "tinihorrorok" etalonjai a kilencvenes évekből. Pedig van még itt egy másik, úgynevezett remekmű is, név szerint a Rémségek könyve, ami szerintem simán hozza az első kettő film színvonalát, legalábbis az első része. Jamie Blanks nem végzett rossz munkát, hiszen egy nem túl acélos forgatókönyvet hozott fel kifejezetten nézhető szintre, és a castingon is nagyon jó színészeket válogatott be.

A történet a fiktív, igazából nem létező Pendleton Universityn játszódik, és az alapja egy könyv, ami az egyetem könyvtárában hánykolódik már nagyon régen, címe a Rémségek könyve. Az Urban legend's olyan kitalált (vagy mégsem?) történetekkel van tele, amit sokan igaznak vélnek. Példának okáért az a diák, aki robbanócukorra kólát ivott, és szétrobbant a gyomra, vagy az a két diáklány, akik a szembejövő kocsira villogtak, és utána feldarabolták őket, Blody Mary legendája és a gyilkos bébiszitter... Na igen, a könyv elég vaskos.

Ütős darab, kissé elfeledve

Egyszóval nyüzsgő egyetemi élet, és a diákok egy érdekes feladatot kapnak a szkeptikus Wexler professzortól (Robert Englund), aki azt kéri a tanítványoktól, hogy mutassanak be egy megtörtént esetet, amit a könyv is taglal. No, a diákoknak sem kell több, és bele is ássák magukat a munkába. Paul, a stréber újságírótanonc (Jared Leto), a kissé különc Damon (Joshua Jackson) és az együgyű szöszi, Sasha (Tara Reid), na meg az okos vörös, Natalie (Alicia Witt). Persze mindenki jó jegyet akar, és kőkeményen belevetik magukat a nyomozásba. De hiába Wexler hitetlensége, a dolgok hamar rosszra fordulnak, elkezdődnek e gyilkosságok, és igen hamar kitör a pánik az egyetemen.

A legendák senkit nem kímélnek, meghal az egyetem igazgatója, Adams (John Neville), és maga Wexler professzor is. De a diákok is elkezdtek hullani, mint a legyek. Ez már nem tréfadolog. Reese Wilson (Loretta Devine), az egyetem biztonsági őre, aki titokban vadnyugati párbajhősnek képzeli magát, rájön, hogy a gyilkos nagyon is ember, és megpróbál segíteni a kapucnis, baltás gyilkos elleni harcban a diákoknak. Láss csodát, a könyv életre kelt!

De hamarosan elkezdődik a végső összecsapás, hiszen a gyilkos már élvezi, amit csinál, és nem áll le, hőseinknek kell elintézni őt. A telefonvonalak elvágva, a segítség sem jön, hiszen a rendőröket is kegyetlenül lemészárolták. Reese és Natalie maradt csak a kegyetlen Brenda Bates (Rebecca Gayheart) ellen, akiről semmit sem tudtak kinyomozni. Ki ő, és mi az igazi neve? Honnan jött? Mit akar? Miért gyilkol? De a válasz benne van a filmben. A filmben, ami nem rossz a maga szubzsánerében. Elfogadható mozi, és ehhez nagyban hozzájárul a készítők és a színészek tisztességes munkája. Izgalmas horror, ami igazán szórakoztató és izgalmas. Ó, és visszavisz a fantasztikus kilencvenes évekbe, ami tényleg nagyon jó volt. Talán nosztalgiázom is, de mindenképpen visszasírom...

horror | misztikus

Főiskolai hallgatók egy csoportja arra gyanakszik, hogy a kampuszon történt halálesetek összefüggésbe hozhatóak bizonyos városi legendákkal. több»

2