![]()
A Vasember 2 számomra az egyik legjobb Marvel-film, és őszintén sosem értettem, hogy miért kap ennyi kritikát. Nekem ez a film mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, és bármikor képes vagyok újranézni anélkül, hogy megunnám. Szerintem egy nagyon méltó folytatása az első résznek, mert nemcsak ugyanazt ismétli meg, hanem tovább építi Tony Stark karakterét és az egész Marvel-moziverzumot is. Már az első részben is imádtam Tony stílusát, humorát és magabiztosságát, de itt szerintem még érdekesebb lett a karaktere, mert láthatjuk, hogy a páncél mögött is egy olyan ember áll, akinek megvannak a saját problémái, félelmei és hibái. Ez az, amitől számomra sokkal valóságosabb és szerethetőbb lesz.
Robert Downey Jr. ismét zseniális alakítást nyújt. Egyszerűen erre a szerepre született, és el sem tudnám képzelni, hogy bárki más játssza Tony Starkot. A humora, a lazasága és az önbizalma végig feldobja a filmet, de közben azt is látni, hogy belül komoly terheket cipel. Nekem nagyon tetszik az, hogy a történet nemcsak az akcióra koncentrál, hanem arra is, hogy Tony próbál megbirkózni azzal, hogy a mellkasában lévő palládium lassan megmérgezi. Ez szerintem egy érdekes konfliktus, mert megmutatja, hogy még egy olyan zseni és szuperhős sem sebezhetetlen, mint ő.
![]()
A film látványvilága szerintem még az első résznél is jobb lett. A páncélok elképesztően jól néznek ki, a CGI a mai napig szerintem teljesen vállalható, és az akciójelenetek is nagyon látványosak. A kedvenc részem egyértelműen a monacói versenypályás jelenet, amikor Vanko először feltűnik. Az egész jelenet végig feszült, izgalmas, és nagyon jól megmutatja, hogy Tony még a páncél nélkül sem adja fel. Emellett a film végén a Tony és Rhodey közös harca is hatalmas kedvencem. Mindig jó érzés nézni, amikor Vasember és Hadigép együtt harcolnak, mert szerintem remek párost alkotnak.
Nagyon örülök annak is, hogy ebben a filmben bemutatkozik Fekete Özvegy. Scarlett Johansson szerintem tökéletes választás volt a szerepre, és már az első megjelenésekor érezni lehetett, hogy fontos karakter lesz a Marvel-filmekben. Nick Fury is több szerepet kap, ami szépen elkezdi felvezetni a Bosszúállók történetét. Szerintem pont ez az egyik erőssége a filmnek, hogy nemcsak egy önálló Vasember-film, hanem egy fontos építőeleme az egész Marvel-moziverzumnak.
Ivan Vanko karakterét is szeretem. Mickey Rourke szerintem jól hozza a bosszúszomjas feltalálót, akinek érthető a motivációja, hiszen az apja múltja miatt akar bosszút állni a Stark családon. Talán az egyetlen kisebb negatívum, amit fel tudok hozni, hogy szívesen láttam volna belőle még többet. Úgy érzem, a karakterében sokkal több lehetőség volt, és ha egy kicsit több játékidőt kap, akkor még emlékezetesebb főgonosz válhatott volna belőle. Ettől függetlenül engem ez egyáltalán nem zavar annyira, hogy rontson a filmen, mert így is működik a történet.
A film zenéje is nagyon jó az AC/DC zenékkel, így a film hangulatát nagyon jól megteremti, a film ezért is nagy elismerést érdemel.
Összességében számomra a Vasember 2 egy fantasztikus folytatás, ami méltó az első részhez. Lehet, hogy nem mindenki tartja a Marvel legjobb filmjének, de nekem mindig is az egyik személyes kedvencem marad. Humoros, látványos, izgalmas, tele van emlékezetes jelenetekkel és szerethető karakterekkel. Nagyon jól továbbviszi Tony Stark történetét, miközben megalapozza a későbbi Bosszúállók-filmeket is. Bármikor szívesen újranézem, és minden alkalommal ugyanúgy élvezem, mint először. Számomra ez egy olyan film, ami tökéletesen megmutatja, hogy egy folytatás nemcsak szórakoztató lehet, hanem képes tovább mélyíteni a főszereplő karakterét és egy még nagyobb történet alapjait is lefektetni.
79 Vasember 2 (2010)
Nem titok többé, hogy a Vasember páncél a multimilliárdos bohém feltalálót, Tony Starkot rejti. Starkra a sajtó és a kormány is komoly nyomást helyez, hogy biztosítsa a... több»
Szereplők: Robert Downey Jr., Scarlett Johansson, Samuel L. Jackson, Gwyneth Paltrow, Mickey Rourke