2026.07.20 11:34 Szabolcs_mester2026 Olvasottság: 395x
0

Egy zseniális folytatás, ami elég méltó felvezetés az első Bosszúállókhoz

A Vasember 2 számomra az egyik legjobb Marvel-film, és őszintén sosem értettem, hogy miért kap ennyi kritikát. Nekem ez a film mindig is különleges helyet foglalt el a szívemben, és bármikor képes vagyok újranézni anélkül, hogy megunnám. Szerintem egy nagyon méltó folytatása az első résznek, mert nemcsak ugyanazt ismétli meg, hanem tovább építi Tony Stark karakterét és az egész Marvel-moziverzumot is. Már az első részben is imádtam Tony stílusát, humorát és magabiztosságát, de itt szerintem még érdekesebb lett a karaktere, mert láthatjuk, hogy a páncél mögött is egy olyan ember áll, akinek megvannak a saját problémái, félelmei és hibái. Ez az, amitől számomra sokkal valóságosabb és szerethetőbb lesz.

Robert Downey Jr. ismét zseniális alakítást nyújt. Egyszerűen erre a szerepre született, és el sem tudnám képzelni, hogy bárki más játssza Tony Starkot. A humora, a lazasága és az önbizalma végig feldobja a filmet, de közben azt is látni, hogy belül komoly terheket cipel. Nekem nagyon tetszik az, hogy a történet nemcsak az akcióra koncentrál, hanem arra is, hogy Tony próbál megbirkózni azzal, hogy a mellkasában lévő palládium lassan megmérgezi. Ez szerintem egy érdekes konfliktus, mert megmutatja, hogy még egy olyan zseni és szuperhős sem sebezhetetlen, mint ő.

Egy zseniális folytatás, ami elég méltó felvezetés az első Bosszúállókhoz

A film látványvilága szerintem még az első résznél is jobb lett. A páncélok elképesztően jól néznek ki, a CGI a mai napig szerintem teljesen vállalható, és az akciójelenetek is nagyon látványosak. A kedvenc részem egyértelműen a monacói versenypályás jelenet, amikor Vanko először feltűnik. Az egész jelenet végig feszült, izgalmas, és nagyon jól megmutatja, hogy Tony még a páncél nélkül sem adja fel. Emellett a film végén a Tony és Rhodey közös harca is hatalmas kedvencem. Mindig jó érzés nézni, amikor Vasember és Hadigép együtt harcolnak, mert szerintem remek párost alkotnak.

Nagyon örülök annak is, hogy ebben a filmben bemutatkozik Fekete Özvegy. Scarlett Johansson szerintem tökéletes választás volt a szerepre, és már az első megjelenésekor érezni lehetett, hogy fontos karakter lesz a Marvel-filmekben. Nick Fury is több szerepet kap, ami szépen elkezdi felvezetni a Bosszúállók történetét. Szerintem pont ez az egyik erőssége a filmnek, hogy nemcsak egy önálló Vasember-film, hanem egy fontos építőeleme az egész Marvel-moziverzumnak.

Ivan Vanko karakterét is szeretem. Mickey Rourke szerintem jól hozza a bosszúszomjas feltalálót, akinek érthető a motivációja, hiszen az apja múltja miatt akar bosszút állni a Stark családon. Talán az egyetlen kisebb negatívum, amit fel tudok hozni, hogy szívesen láttam volna belőle még többet. Úgy érzem, a karakterében sokkal több lehetőség volt, és ha egy kicsit több játékidőt kap, akkor még emlékezetesebb főgonosz válhatott volna belőle. Ettől függetlenül engem ez egyáltalán nem zavar annyira, hogy rontson a filmen, mert így is működik a történet.

A film zenéje is nagyon jó az AC/DC zenékkel, így a film hangulatát nagyon jól megteremti, a film ezért is nagy elismerést érdemel.

Összességében számomra a Vasember 2 egy fantasztikus folytatás, ami méltó az első részhez. Lehet, hogy nem mindenki tartja a Marvel legjobb filmjének, de nekem mindig is az egyik személyes kedvencem marad. Humoros, látványos, izgalmas, tele van emlékezetes jelenetekkel és szerethető karakterekkel. Nagyon jól továbbviszi Tony Stark történetét, miközben megalapozza a későbbi Bosszúállók-filmeket is. Bármikor szívesen újranézem, és minden alkalommal ugyanúgy élvezem, mint először. Számomra ez egy olyan film, ami tökéletesen megmutatja, hogy egy folytatás nemcsak szórakoztató lehet, hanem képes tovább mélyíteni a főszereplő karakterét és egy még nagyobb történet alapjait is lefektetni.

79 Vasember 2  (2010)

akció | kaland | sci-fi

Nem titok többé, hogy a Vasember páncél a multimilliárdos bohém feltalálót, Tony Starkot rejti. Starkra a sajtó és a kormány is komoly nyomást helyez, hogy biztosítsa a... több»

0