2020.10.29 09:12 Yosihiro Olvasottság: 341x
2

Szombat esti láz

Sikerült megtekintenem ezt a filmet, ami szerintem egy jó film, de annyi plusz van benne, hogy úgy gondolom, nevezhetjük klasszikusnak is. A történet is remek, hiszen nem az a nagyzolós "ki, ha én nem", hanem próbál egy átlagos életet bemutatni. Bár ez a film a 70-es 80-as évek derekán készült, a mondanivalója szerintem aktuális.

Ne felejtsük a zenét, a táncot és az emberi érzelmeket, kapcsolatokat sem! Összességében a forgatókönyv és rendezés remek. A színészek felülmúlják a történetet, és annyi pluszt adnak hozzá, ami tényleg maradandó. Travoltát kell kiemelni, mert ez a film nélküle nem lenne az, ami. A képi és hangi effektek szenzációsak, szinte repítik az embert. Így bátran merem adni az öt csillagot, amit igazán megérdemel ez a film.

Szombat esti láz

Mi az a plusz, amit kapunk a filmtől? Több oldalról tudnám ezt megközelíteni. Egyrészt beleláthatunk egy családi vallásos történetbe, és itt a vallást emelném ki. Egy másik családi kapcsolat a munka. Ezen jelenetek teszik egésszé a filmet, és adják meg a főszereplő kiemelését. Persze a tánc az, ami magasságokba emeli a filmet. A zene mellette szinte eltörpül, de remekül illeszkedik a tánchoz.

További életképeket is kapunk: szerelem, szex, barátság, harag, halál és megbocsájtás is terítéken van. Igazából mindből pont annyit kapunk, ami ahhoz kell, hogy kiegészítsék az üres járatokat. Ha jobban megnézzük a végét, láthatjuk, hogy olyan, mintha egy újabb részt készítenének elő egy folytatáshoz, amit én személy szerint szívesen megnéztem volna. A hangulata kicsit elkeseredett, komor, de van benne ütem, ritmus is. A végére mindez komorrá válik, és emelkedőben van, ahogy ezt lezárták.

Én személy szerint csak ajánlani tudom ezt az alkotást mindenkinek, többször nézhető film, akár a zene és a tánc miatt is fantasztikus lett. Filmrajongóknak meg igazi csemege. Bár kisebb koromban biztos láttam, de nagy élmény volt ezt most újra megnézni. Üdv, Yosi

dráma | zenés

A Szombat esti láz főhőse Tony Manero (John Travolta), a helyi diszkó táncos sztárja. Tony napközben egy festékboltban dolgozik, de amikor elérkezik a szombat, csőnadrágot húz,... több»

2