2021.09.20 21:03 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Már megint azok a fránya legendák

Az Alpine Egyetemen aztán zajlik az élet. Minden végzős készül a vizsgafilmjére, és ebben a többi hallgató segít nekik. A tét óriási, hiszen a nyertes megkapja a rangos Hitchcock-díjat és lehetőséget egy film elkészítésére.

John Ottman, a film rendezője egy tisztességes filmet készített a Paul Harris Boardman és Scott Derrickson készítette forgatókönyvből. Semmi extra, de kellően véres, izgalmas, ámbátor néha kissé megmosolyogtató. A film sztorija pofonegyszerű. Amy (Jennifer Morrison) készül az egyetemi vizsgafilmre, és persze belead apait-anyait. De egy horrorfilmben semmi sem lehet egyszerű, és ugye itt sem az. A stábtagokat szépen sorjában elkezdi valaki kiiktatni. Eközben lassan mindenki gyanús lesz Amy környezetében.

Már megint azok a fránya legendák

Visszatérve a film elejére, ki is lehetne az első áldozat? Na vajon? Úgy van, ahogy sejtettétek, a butácska, de bögyös szöszi (Jessica Cauffiel), aki nem egy eldobandó csaj, olyan igazi "eyecandy". Hullanak az emberek, mint a legyek, és senki nem tudja, ki a hunyó? Talán a sármos Travis (Matt Davis)? A fura Solomon professzor, aki mintha kissé féltékeny lenne a fiatal titánokra? A vagány, de elég szemét Graham (Joseph Lawrence)?

A filmbéli csavarok ülnek, és kifejezetten jót tesznek a film szerkezetének. Néha persze kissé esetleges és lassú, plusz ami szemet szúr, az a dialógusok bántó gyengesége. Valahogy az érdemi mondanivaló elmarad a film teljes hosszában. A másik óriási fájdalmam, hogy a városi legendák itt eltűntek, csak a címben szerepelnek. Ottman ezt elszúrta.

Ami miatt három csillagot kapott, az Reese (Loretta Devine) és Vanessa (Eva Mendes). Devine jó színésznő, és Mendes jó nő. Viszont meglátásom szerint Ottman nem jó rendező, és ebből csak ez a film jöhetett létre. A "töltelékek" itt sem szerethetők, és nagyon gyengék. Mint ahogy a forgatókönyvben a szerepük le van írva. Így a film két csillag, de ez is k*rva halvány, és Mendes látványa dob még egyet hozzá... Hölgyek, urak, fogyasztása káros lehet az egészségre, de egy kis házi pálinkával zsibbasztva elmegy.

horror | misztikus | thriller

Nagy a versengés az Alpine Egyetem filmszakán. A hallgatók mindent megtesznek, hogy vizsgafilmjük elnyerje az első helyezést, hiszen ezzel kitárul a győztes előtt Hollywood kapuja.... több»

2