2021.02.06 09:56 Yosihiro Olvasottság: 287x
1

109.

Szerintem ez egy remek film, ami igazából nem sziporkázik, de van mondanivalója, és az érzelmek is értelmet nyernek benne. A film témája lehet a hit, vagy akár egy mátrix világ is, de a halál utáni érzés megjelenítése igazából szerintem jól sikerült ebből a szemszögből nézve. Maga a tragédia és az, hogy ennyi ember megmenekült, már az elején furcsának, emberfelettinek tűnik, és a titok ott lebeg a néző előtt, hogy derüljön már ki, mi a fene van. Ez egy fokozott izgalomba vezet minket, és nem enged el. Sőt, rátesz egy lapáttal azzal, hogy a szerelem lángját is feléleszti, és ekkor jön az igazi fordulat.

Másrészt az önmagunkban lévő lévő kérdések az életről, hogy mindent jól csináltuk-e, jól cselekszünk vagy rossz döntéseket hozunk. Ezek a mély gondolat filmre való vetítése ugyan a legnehezebb, de ez mégis valahogy átjön a filmen keresztül, és mikor már kezd kibontakozni a felismerés, akkor megkapjuk a választ, hogy ez egy olyan "világ", ahol a lélek és az emberi test olyan harmóniába kerül, ahol a megbocsátás, a szeretet, szerelem is, ami bennünk él, kivetül előttünk, és így a hit által továbbléphetünk egy fényesebb világba.

109.

Összességében a forgatókönyv jó, a rendezés, hát, néhol szerintem nem éri el a jó szintet, erre egy erős közepest adnék. A szereplők viszont át tudják adni azt az érzést, azt az állapotot, amit a film sugall, és ez mindenképp pozitív, tehát ez öt csillag. A zenei aláfestés remek, és a képi vágások és effektek is jók, így ez is megérdemli a jó kategóriát. Így én erre a fimre megadom az öt csillagot, mert nemcsak mondanivalója van, de van benne misztikum, szerelem, érzések, és úgy fejezik be, hogy az ember akár még nézné, de igazából megrémül és elgondolkozik.

Szóval nem minden film tud ilyen hatással lenni az emberre. Ez pedig csak akkor igaz, ha először nézzük ezt a filmet, ha már láttuk, akkor is előjön egy érzés, hogy van még valami, amit keres az ember, és ezt valójában nem a filmben keresi, hanem önmagában azokat a kis fényes csillagokat, amik szebbé vagy akár fájdalmassá teszik az életünket, és talán arra vár, mikor lesz jobb. De ne felejtsük el, a jelen a múlt, a jövőnk a jelen. Üdv, Yosi

77 A 109. utas  (2008)

dráma | fantasy | horror | misztikus | romantikus | thriller

A fiatal és csinos Claire pszichoterapeutaként dolgozik. A doktornőt egy repülőgép-szerencsétlenség túlélőinek kezelésével bízzák meg, hogy segítsen az embereknek feldolgozni... több»

1