2023.08.21 13:58 Juki-onna Olvasottság: <100x
0

Megmérettetett, és könnyűnek találtatott.

Nem mondhatnám, hogy körmeimet rágva izgultam végig a filmet. Vontatott, egy kicsit kusza, néha erőszakos. Félreértés ne essék, nem az erőszakot hiányoltam a filmből. Talán érezhető, hogy Nick Cave három hét alatt írta meg a forgatókönyvet (állítólag).

Még egy hetet rászánhatott volna! Voltak benne olyan részek, amikről fogalmam sincs, hogy miért került a történetbe, szereplők, akiket nem tudtam, honnan jöttek, és mit akarnak. Például John Hurt (akit A nyolcadik utas: a Halál című filmben ismerhettünk meg) jelenetei. Ki Ő? Az egyik főszereplőt, Captain Stanley-t (Ray Winstone) egyetlen filmben láttam, ahol pozitív szerepet kapott, a Fanny és Elvisben, nagyon aranyos film, azóta inkább zsarnok és erőszakos szereplője lett a filmeknek. Persze ez nem baj, mert ettől függetlenül jó színésznek tartom.

Megmérettetett, és könnyűnek találtatott.

Itt egy kicsit túlbuzgó és kíméletlen rendőrt alakít. Adott még egy konfliktussal teli család, a Burns család (Guy Pearce, Danny Huston és Richard Wilson), akik törvényen kívüliek, gazemberek és folyamatosan a nyomukba loholunk, Jackóval (David Gulpilil). Nyugodjék békében és a rend őreivel. (Kicsit össze lett csapva a film, ez az én véleményem.) Ami a filmben nyomasztó volt számomra, nem a történet, mert az elhanyagolható, inkább az Outback Ausztrália távoli, hatalmas, nagyrészt érintetlen természeti környezete, ritkán lakott területe, ahogyan még sosem láttam. A gyilkos Nap, a forróság, a sivatag, ahol egy kiszáradt fa áll, na, ez már félelmetes. A film az 1880-as évek hangulatát visszaadja, de mást nem kapunk. Ami viszont érdekes, ez volt az első alkalom, hogy a film aláfestő zenéjét már hallottam egy az általam imádott sorozatomban. Ez furcsa volt. Nem szoktak erre odafigyelni? Összességében nem tetszett, persze lehet, hogy bennem van a hiba, és nem hangolódtam rá a filmre. A színészek játéka sem volt túl meggyőző, és a rendező (John Hillcoat) munkája sem.

72 Az ajánlat  (2005)

dráma | krimi | western

A sivár, mégis gyönyörű ausztrál táj kellő háttérként szolgál a véres és mocskos meséhez. Az ajánlat az első perctől fogva lenyűgöző alkotás. A történet klisék... több»

0