2021.09.05 22:32 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 215x
1

Csak nézni kell, és semmi más

Úgy ültem le, hogy semmit nem vártam ettől a kínai filmtől, aminek a 90%-át stúdióban csinálták meg a modern digitális technológia segítségével. De van még új a nap alatt, tartja a mondás.

Li Weiran oda hatott, ahová kell, a belsőnkre és az álmainkra. A képi világot és a digitális trükköket is nagyon jól, kifejezetten szórakoztatón oldották meg, az elejétől a végéig látványos és izgalmas volt. Even Jian és Chia-lu Chang forgatókönyve nem bonyolult, de mégis, a sok akciójelenet és a karakterek sokszínűsége miatt érdekesnek hatott.

A jó és a rossz örök harca, ami itt is megjelenik előttünk, a filmkészítés egyik sarokköve. A két birodalom egyensúlya törékeny, a szörnyek és az emberek nem szeretik egymást, a Szörnycsászár szívét az emberek őrzik, de a szörnyek, a Hókisasszony (Zi-feng Zhang) és Cimu (William Chan Wai-Ting), aki őrzőből lett áruló, a szívre pályáznak. Ellenfeleik, Qing Ming (Chen Kun) és Yuan Boya, hetedik szintű kapitány (Chuxiao Qu) különböző okok miatt szembeszállnak velük. Sok-sok kaland, érzelem és izgalom, ami jellemzi a filmet. A mondanivalója talán egy egyszerű ok és gondolat egyben. Légy mindig hű a barátaidhoz!

Egy igazi fantasy kalandfilm, ami nem az öblös mondanivalója, hanem a digitális világ minden szépségével hat ránk, nézőkre... Látjuk a görényeket, a Vörös szellemet, a teknősöket és a különböző képességgel bíró szörnyeket, akik az életüket adnák a mesterükért, Qing Mingért. De mivel Quing Mingben is erősen harcol a szörny és az ember, az állandó vívódása az egyik fő mozgatórugója, és egyben mondanivalója a mozinak.

Nem lesz kedvenc, csak egy kellemes kis film, ami pozitívan hatott rám, és ennyi elég is. Ettől a fantasytól nem is vártam extra dolgokat. Pörgős, és teljes mértékben nézhető volt. Kikapcsolódásnak, ha már unod a sablonmozikat, nagyon is megfelelő. Hozzátéve, hogy az Onmyoji telefonos játék adaptációja, így pedig még nagyobb gratula a rendezőknek.

akció | dráma | fantasy | kaland | romantikus

Az Onmyoji nevű kultikus mobiljáték adaptációja, amely megeleveníti a játékban látható fantasztikus világot. több»

1