2023.12.26 17:13 Artemisia Olvasottság: <100x
2

Karácsony Skóciában

Brooke Shields és Cary Elwes közös romantikus komédiája a karácsonyi fényekben ragyogó Skóciában. A karácsonyi kastély egy habkönnyű, kiszámíthatósága mellett is édes-bájos történet az újrakezdésről és a reményről, hogy sosem késő egy új szerelemhez.

A még mindig gyönyörű Brooke Shields ugyanis egy 50-es éveiben járó írónőt alakít, aki magánéleti és szakmai problémái elől Skócia egy vadregényes, ódon kastélyában, Dun Dunbarban talál menedéket. Sophie nagyapja és édesapja is Dun Dunbarban szolgáltak valaha, így az író személyes kötődést érez a varázslatos kastély iránt. A kastély mogorva tulajdonosa, a hercegi rangú Myles nehéz anyagi helyzetben van, melyből csak egy kiút van: ha eladja Dun Dunbart. Csakhogy Myles számára a kastély jelent mindent, így ravasz tervet eszel ki. A kastélyra igényt tartó Sophie-tól busás foglalót kér, melyből tavaszig kifizetheti a kastély adósságait, és 3 hónapnyi türelmi időt, melynek minden napját arra szándékozik felhasználni, hogy elüldözze a birtokról a nőt.

Karácsony Skóciában

Sophie belemegy a játékba, és miközben a nagyvárosi pörgéstől elzárt nyugalmat és feltöltődést élvezi, lassan és észrevétlenül új életet kezd Dun Dunbarban: új barátokat szerez a helyi kötőklubban, új témát talál készülő regényéhez a helyi legendákból, új kutyája lesz és természetesen a mogorva Myles is egyre inkább belopja magát a szívébe.

A Cary Elwes által alakított Myles szintén sok mindent kap ettől a 3 hónaptól: a magányos, csalódott férfi lassan megnyílik, és rájön, hogy az emberi kapcsolatok, a barátság és persze a szerelem jóval értékesebbek minden vagyonnál, még szeretett kastélyánál is.

A két középkorú, sok csalódáson és egy-egy fájdalmas váláson már túllévő, egymás iránti érzelmeiktől félő főhős románca pedig éppen karácsony este teljesedik ki egy gyönyörű, lovagi történeteket idéző bálon.

Lassú, andalító, cukormázzal hintett, romantikával nyakon öntött love story ez, melynek minden aspektusa ismerős lehet máshonnan, mégis szerethető, szívmelengető. Romantika és humor, Sophie és Myles humoros civakodásai, szellemes adok-kapok játékuk, a kedves mellékszereplők, akiket bárki elfogadna szomszédoknak, az autentikus skót mulatságok és fülbemászó skót népzene, a meleg karácsonyi hangulat a fényárban úszó kastéllyal, bállal, ajándékozással és karácsonyi énekléssel és persze a szép kis happy end.

A karácsonyi kastély abból a jobbik fajta romkomból való, mely ugyan nem lesz túl emlékezetes, de egy év végi kikapcsolódáshoz, feltöltődéshez és egy kis feel-good élményhez tökéletes választás.

családi | kaland | romantikus | vígjáték

Sophie híres író az Egyesült Államokban. Skóciába utazva azon kapja magát, szívesen vásárolna egy kastélyt - viszont a szőrszálhasogató tulajdonos egy skót herceg, aki nem... több»

2