2023.04.26 00:08 Greta Olvasottság: 241x
3

Egyszerűségében nagyszerű

Mivel kedvelem a démonos filmeket, időről időre visszatérek ehhez is, mert jó. Minél többször látom, annál inkább nyilvánvaló számomra, mennyire pontosan felépített, ostobaságoktól mentes, kiválóan megrendezett és eljátszott ez a történet. Mint a jó bor, idővel csak nemesedik. Főleg amellett, hogy mennyi hasonló történet lesz szánalmassá és nevetségessé a filmvásznon, hozzáértés hiányában.

Ez a film sem újította meg éppen a műfajt, viszont ijesztő és izgalmas. Megadja a kellő érzelmi és vizuális hátteret a néző képzeletének, így nem szorul rá, hogy a látvánnyal túloperáljon. Sőt, szemérmesen keveset mutat, és csak annyit mond el bármiről is, amennyi szükséges, így a cselekmény sallangoktól mentesen, tisztán halad előre, precízen fokozva a feszültséget. Úgy érzem, Christian Alvart rendező rábízta a hatáskeltést a színészeire, és jól tette.

Egyszerűségében nagyszerű

Elsőrangú színészeket választott. Renée Zellweger igazi hétköznapi angyalka, megfelelő ellentéte a rémisztő gyermeket már tapasztalattal játszó Jodelle Ferlandnak, Ian McShane pedig számomra az igazi színész. Mellékszerepben, művészi mélységek nélkül is egy tökély. Hab a tortán: a letisztult cselekményt nem csúfították el a mitikus hátteret kényszeresen felvázoló monológgal, vagy nyújtották el könyvtári/internetes kutakodással (megannyi démonos és egyéb horror rákfenéi), és az egyházat is kihagyták belőle. Hozzáillő, visszafogott címet is kapott a film, kár, hogy a magyar forgalmazásban ez nem állta meg a helyét, szokásosan kreáltak egy silányabbat.

horror | misztikus | thriller

Renée Zellweger szociális munkást játszik ebben a thrillerben: egy különös és titokzatos múltú kislány, a nyugtalanítóan viselkedő Lillith Sullivan ügyét bízzák rá. Ám... több»

3