2022.10.25 14:40 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
2

Ez nem sikerült.

De miért kell ilyen rossz filmekkel traktálni a jónépet, könyörgöm?

Íme, a szaftos véleményem!!!

Ez nem sikerült.

Ja, bocs.

Remélem, Darren Aronofsky közben leszokott a dzsangáról!

Na.

Isten álláspontját nem ismerjük.

Isten ismert álláspontját most ismerjük, vagy nem ismerjük.

A nem ismert álláspont Istenét ismerjük.

Van egy férfi.

Csak úgy!

De komolyan!

Akit kiválasztott az Isten. Meglátja a jövőt. Megmenti a világot. Viszi, aki röfög, böfög, ugat, cincog, hörög. Stb., stb.

És csak azt viszi magával, akit érdemesnek tart rá, vagy meg tudja enni.

Hahahaha.

Tömören így lehetne összefoglalni, Darren Aronofsky szuperprodukciójának történetét.

Rögtön kiderül, hogy ez amolyan fantasy-féle, látványközpontú feldolgozás. A fényképezés gyűrűk-urás giccsképeit meg-megszakítják a kézből filmezett pankrátoros-feketehattyús képek, amelyek igen rosszul állnak a 3D technológiának, vagy a CGI-nek, így az operatőr aztán fel is hagy velük a film közepe tájékán.

Hatalmas digitális őrület és látványorgiás koncepció kíséri végig a filmet, harcoló kőóriásokkal, állatsereglettel, világító lélektündérekkel, de sajnos ez sem pótolja az eredeti dramaturgia hiányát.

Ezerszer hallott beszélgetések, kiszámítható fordulatok (és nem azért, mert mind ismerjük a bibliai történetet, ó nem). A jelmezek és a hajköltemények olyan zavaróan kortalanok (talán kora középkoriak?), már-már legrosszabb filmes emlékeink a water-world idióta vizivilági mélységeit, és magasságait (ami azért nem sok van) juttatják eszünkbe. Egy kis raszta, egy kis farmerkabát, trimmelt szakáll, szedett szemöldök…

Indulás az AC/DC koncertre!

A sántikáló látványvilágban dekoratív színfolt Emma Watson, akinek még a visszafogottabb szinkronon is átüt túltátogó színésziskolás játéka.

Még jó hogy nem meztelenkedett egy kicsit, akkor még a vacsorám is visszafordult volna a sarokról!

Kedvenc fotelem?

Ugyan már.

Állva, mint a lovak, hátha még én is felférek arra a rozoga bárkára!

67 Noé  (2014)

akció | dráma | kaland

Darren Aronofsky monumentális alkotásában Noé epikus történetét dolgozza fel. Az embert próbáló feladatra kiválasztott Noénak (az Oscar-díjas Russell Crowe) szembesülnie kell... több»

2