![]()
Egy aprócska elmezavar lépett fel nálam a film megnézése után. Nem ugrott be hirtelen, hogy milyen évet is írunk – 1970-et vagy 1980-at? Valahogy kimásztam az ágyból, sötétben kivánszorogtam a fürdőbe, és belenéztem a tükörbe. Nagyon rosszul nézek ki. Nem értem, pedig pocsékul érzem magam.
Hirdetés
A hőséget okolom azért, hogy elindítottam a filmet és egy kritikát, ami felkeltette az érdeklődésemet. Nem igazán találom a megfelelő szót erre a filmre. Egyet biztosan tudok: botrányos. Gondolom, ez egy művészfilm akart lenni, de nem sikerült.
![]()
Ez inkább olyan, „vacak az élet úgyis meghalunk” film. A történet fonala: vagy rajta leszel vagy alatta. Én alákerültem. Nem is értem, hogyan sikerült ezt a filmet koprodukcióban elkészíteni. Sokan dolgoztak rajta azért, hogy rossz kritikákat kapjanak! Mennyivel hasznosabban is eltölthették volna az idejüket és az enyémet! (104 percem ment rá!) A két főszereplő: Sara (Rebeka Poláková) és Martin (Mantas Zemleckas) bemutatták nekünk, milyen a szerelem. Persze lehet, hogy a forgatókönyv (Petr Kazda és Tomáš Weinreb akik egyben a rendezők is) kívánta meg, hogy robotszerűek legyenek, a távolba merengjenek üveges tekintettel, soha ne nevessenek, és a néző se érezze jól magát. Borzalmas volt! A kamerásnak sem volt sok dolga, mert főleg állóképeket látunk. A párbeszéd senkit sem fog összezavarni, mert alig beszélnek a filmben, és az is érdektelen és rettentően unalmas. Számomra az is rejtély, hogy miért szinkronizálták ezt a filmet. És az a rengeteg cipőkopogás a parkettán, a kávéfőzőgép hangja, na és a csókok. Még arra sem emlékszem, hogy volt-e zenei aláfestés, de még azt is elnyomta volna a lábak dobogása.Szinte hallottam csók közben az apró nyálbuborékok szétdurranását. A hangok valamiért ki lettek emelve, ami nem emelte a film színvonalát, sőt! És megint a hányás! Elengedhetetlen kelléke a mai filmeknek – csak itt a férfi nem fogja össze a nő haját. Az csak Amerikában divat. A költségvetés 1 782 000 euró, a nyilvántartott világbevétel pedig 16 928 dollár. Ha ez nem bukás, akkor nem tudom, mit nevezünk annak. Ezen még az sem segített, hogy az Antigoné című görög drámát akarták vászonra vinni modern környezetbe helyezve. Nem sikerült! A besorolás szerint romantikus dráma. Ez minden, csak nem romantikus! Ha még nem láttad ezt a filmet, ne is tedd! Zárd be az ajtót, dobd el a kulcsot, és iszkiri!
51 Senki sem szeret (2023)
Sara, egy vonzó, 29 éves egyedülálló nő, titkárnőként dolgozik a hadsereg prágai központjában. Habár fiatal, erős férfiakkal van körülvéve, eddig még nem talált párt –... több»
Szereplők: Barbora Bobuľová, Hana Vagnerová, Rebeka Poláková, Miroslav Hanus, Leona Sklenickova