2022.05.07 20:53 Kezdő_kritikus Olvasottság: 409x
3

N-edik Bay-film

Előrebocsátanám, hogy általában ennél bonyolultabb filmeket szoktam nézni, de van az úgy, hogy az ember ki akarja kapcsolni az agyát 2 órára, és erre semmi sem olyan jó, mint egy jó kis akciófilm. Gondoltam én.

Az agyam kikapcsolása végül is sikerült, de nem a jó értelemben. Ennek a filmnek az alcíme „A logikai bukfenc klisékkel” lehetne. Kezdjük azzal, hogy a stílusa tökéletes Michael Bay-sablont követ. Egybites szereplők, sablonos helyzetek, nulla fordulat. Ez még nem is lenne baj, ettől még lehetne jó akciófilm, a Die Hardhoz se kell diploma, de itt valami nagyon-nagyon el van rontva az elejétől fogva.

N-edik Bay-film

Kezdve azzal, hogy valakit 2 perc alatt rá lehet venni egy bank kirablására, pedig nem is akarja, mert csak egy kávéra ugrott be. A bankrabló csapatot pedig nem zavarja, hogy amire ők ki tudja mióta készülnek, azt egy új fiú 2 percben kell, hogy elsajátítsa, mert szükség volt egy plusz emberre. A város legjobb mentőse felrak egy érszorítót a meglőtt rendőrre, berakja a kocsiba mindenféle vizsgálat nélkül, és utána, a film felénél rájön, hogy van még egy lyuk a csávón. Vagy, mikor zöldre fújják a mentőkocsit, és emiatt a rendőrök észre sem veszik, mert hát már nem látszik rajta, hogy "Ambulance". Sorolhatnám tovább, de pont itt valahol tényleg kikapcsolt az agyam, úgyhogy nem emlékszem. Annyi még megvan, hogy az utolsó fél órában eszméletlenül vártam, mikor lesz vége ennek a szenvedésnek, és kapom vissza az agyam működését.

Látványilag rendben van a film, látszik, hogy sok millió dollárt törtek össze/robbantottak fel. Persze, ez ebben a témakörben azért elvárható. A zsaruk még mindig nem tudnak vezetni, szóval repülő és összetörő kocsikban nincs hiány, aki erre gerjed, az megtalálja benne amit vár. Jó tanács a gyenge gyomrúaknak. Ha lehet, ne 3D-ben nézzétek, vagy ha igen, akkor egyétek meg az elején a popcornt, hogy legyen hova hányni, mert a kamerakezelés nem kíméli az érzékenyebbeket. Fejreálló drónok felvételei, rángatott kamera, van itt minden. Igazából a film elejétől és a végétől eltekintve a kamera egy Parkinson-kóros operatőr kezében volt, vagy erős szélben repült. Tényleg igénybe veszi a látószerveket.

Összegezve, aki látott Michael Bay filmet, az pontosan tudja miről lesz szó, ez is egy a többi közül. Szerintem csinálnak majd neki még pár folytatást is, ha jól hoz a konyhára. Két óra rohangálás, üvöltözés, lövöldözés és robbanás, egy eszméletlen hosszúra nyújtott autós üldözés folyamán. Nekem annak idején a Transformers filmekből az első kettő bejött, de ez azokhoz képest nagyon gyengére sikerült. Gyenge sztori, idegesítő kameramozgás, egybites szereplők. Nem ajánlom, csak feketeöves Bay-rajongóknak maximum.

71 Rohammentő  (2022)

akció | dráma | krimi | thriller

SkyShowtime (2023.02.14.)

Három élet örökre megváltozik egy nap Los Angeles utcáin. Will Sharpnak sürgősen pénzt kell szereznie valahonnét, hogy fedezni tudja felesége kórházi számláit, végső... több»

3