2021.09.30 23:43 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 135x
2

Rob Lowe egy ripacs

Komolyan, tényleg nem értem, miért is kellett ezt a ripacsot, egy totálisan "B" kategóriás színészt ráengedni a produkcióra. Nem értem. Ha a főbb szerepekben ismertebb, komoly színészek dolgoznak, mint például Straker (Donald Sutherland) vagy Barlow (Rutger Hauer), akkor miért kell ezt a fapofájú, mimikátlan pancsert megbízni a főszereppel?

Mikael Salomon, a film rendezője igen termékeny fickó. Vagy operatőrként, vagy rendezőként már rengeteg moziban ténykedett, mint például az Országúti ragadozó, Az Androméda-törzs, Lánglovagok, Arachnophobia-Pókiszony és sok más, különböző témájú film. A történetről szerintem nem kifejezetten kell mesélni, hiszen kisebb-nagyobb különbségektől eltekintve olyan, mintha az 1979-es verziót néznénk újra. Persze a szuper megfigyelők azért különbségeket fedezhetnek fel az eredeti film és a remake között, ez nem is vitás.

Rob Lowe egy ripacs

Itt a sötét tónusú képek, a városka gonosz és bizarr lakói, egymás iránti rosszindulatuk és haragjuk mind-mind emelik a film értékét. Kettősség, amit érzek a színészek játéka kapcsán, mert nem elég, hogy a Ben Mears szerepében tetszelgő Rob Lowe is gyengén muzsikált, itt van a mellé keményen lecsúszó Samantha Matis Susan Norton szerepében.

Ennek brutális ellensúlyaként viszont a holland zseni, Rutger Hauer nagyon jól hozta a félelmetes vámpír szerepet, és természetesen az ikonikus Donald Sutherland játékát is nagyon jó nézni. Sőt, nekem még abszolút kiemelhető Callahan atya szerepében az érdekes arcberendezésű James Cromwell. Igaz, a negatívumok is sorakoznak, mint kacsák a langyos vízben. Na nézzük!

Először is, ha már három óra a tiszta játékidő, könyörgök, bontsuk már ki a karaktereket kissé! Túl sok cselekményszálat indít el Mikael Salomon, de nincs mind befejezve. A CGI hatások azért itt is ordítanak a gagyiságtól, amit szintén nem értek. Emberek, hát már 2004-et írunk. Ráadásul mire végre a vámpírok is megjelennek a színen, már akkora hatást nem vált ki a jelenlétük, a félelemfaktor rendesen elmarad, talán csak Hauer az, aki a frászt hozza ránk.

Összességében egy jó kis filmet tettek le elénk, amit érdemes megnézni, hiszen úgyis jönnek a sötét téli esték, amikor simán belefér egy ilyen hosszú mozi is, legfeljebb a kutya összepisálja a folyosót, és megrágja a kedvenc csizmánkat. Hölgyek, urak, hajrá! De könyörgök, ne Rob Lowe rajongók nézzék, mert sírva fakadnak! Mint ahogy majdnem én is.

dráma | horror | misztikus | thriller

Ben Mears író visszatér szülővárosába, és felfedezi, hogy a városkát vámpírok csoportja fenyegeti. több»

2