2022.07.12 15:06 Interfectorem Sabnock Olvasottság: <100x
3

Mert ez a mi házunk!

Egy 1987-es horror-vígjáték, amely nem kapcsolódik szervesen az első epizódhoz.

Fred Dekker forgatókönyvét Ethan Wiley vitte filmvászonra.

Mert ez a mi házunk!

Sajnos, ez már nem lett annyira ütős és élvezetes, mint az első rész, de még ebben is vannak jobb részek.

Sajnos, itt is látszik a kis költségvetés és az ötletek hiánya, ráadásul az üresjáratokat nem is igen tudják mivel kitölteni. De miről is beszélek nektek?

Három fiatal, Jesse (Arye Gross), Kate (Lar Park Lincoln) és Charlie (Jonathan Stark) egy ősi kúriába költöznek, amely már sok-sok generáció óta Jesse családjának birtokában van. Velük tart Jana (Amy Yasbeck), akik csak egyet akar, márpedig híres lenni.

Jesse szüleit a birtokon ölték meg még csecsemő korában, és Jesse próbál emlékek után kutatni. De érdekességképpen a nagyapjáról talál egy képet, ahogy Slim Reeser mellett áll, aki az öreg cimborája volt (Dean Cleverdon), aki éppen egy kristálykoponyát tart a kezében az elsárgult fotón.

Elhatározzák, hogy kiássák az öreg hulláját, de a sírból egy zombiszerű lény mászik ki, Gramps nagyfater (Royal Dano), és megtámadja Jesse-t. Majd miután megtudja, hogy az unokája, elmennek sörözni. De a koponya nem úgy fiatalította meg az öreget, mint amit olvastak róla.

Gramp iszik, és közben mesél a régi vadnyugatról, és a fiatalkori életéről. Majd elárulja, hogy a koponya egy kulcs is egyben, ami az azték kövekből álló ház titkos szobáit nyitja.

Eközben egy újabb zombi, a gonosz Slim (Dean Cleverdon) is feltűnik, a legnagyobb örömünkre. Gonosz, de kicsit béna zombi.

Itt már kicsit káoszos a sztori, hiszen megjelennek a házban szörnyek, visszatér a nagyfater is a halálból, és a zombi Slim is. Irány a vadnyugat, ahol hatalmas nagy harc alakul ki a koponyáért, ami igen vicces jeleneteket hoz magával.

Végül a zombi nagyfater és zombi Slim is meghal.

Hőseink a vadnyugaton ragadnak és új kalandra indulnak, Gramps nagyfater sírját megjelölve a koponyával.

Sajnos, ez a rész már nem annyira fajsúlyos, és többször elveszíti a fonalat, így néha én is kiesek a film fő sodrából. Ezt a részt már tényleg nem kell komolyan venni, így nem is teszem.

Vicces, de nem eléggé!

Horrorisztikus, de nem eléggé.

Káoszos, az viszont eléggé!

Na ja...

Kedvenc fotelem és semmi más, nehogy valaki kinézze a számból.

fantasy | horror | vígjáték

Jesse megörökli a családi birtokot, és kutakodás közben rájön, hogy egyik régi ősének volt egy kristálykoponyája, amivel bármit megszerezhetett. Kiássa haverjaival a sírt, de... több»

3