2021.05.22 16:56 Interfectorem Sabnock Olvasottság: 231x
1

Jövök érted!

¡Amigo mío! Ahora te llevo conmigo. ¡Soy un demonio y tú eres un humano!

Latin-Amerikában is, mint mindenhol, óriási kultusza van a félelemkeltésnek. Istenek, ördögök, démonok, a mágia szörnyei, sárkányok, repülő szörnyek. Vízi szörnyek, alakváltók, hibridek, kísértetek, zombik, élőhalottak, farkasemberek, gonosz szentek, alakváltók, kriptidek, titánok, boszorkányok, rontó szellemek, krampuszok, kelpie-k, sellők, szirének, lindawurmok, kappák, leviatán, taraszkusz, szfinx, gólem... Hu, szerintem így első lendületre ennyi elég is.

Jövök érted!

Miért is soroltam fel ezeket a lényeket? Csak bevezetőnek, és hogy érzékeltessem, mennyi-mennyi olyan dolog és lény van, amitől az ember az élet kezdete óta retteg. Retteg, és szinte valamilyen megmagyarázhatatlan érzés miatt vágyik is a velük való találkozásra. Akarja őket látni, érezni és megszólítani. Tudni akarja, kik ők, honnan jönnek, hová tartanak. Éreznek, szeretnek, gyűlölnek-e? Örök kérdések, és talán nincs is rájuk válasz. Mi, emberek alapvetően kíváncsiak vagyunk arra, amit ésszel fel nem foghatunk. A sorozat történetei nem arról kell, hogy szóljanak, hogy Oscar-díjas színészek rohangáljanak a vásznon... Aki ezt szeretné, csúnyán melléült a filmnek, és igen, szerintem jobb is, ha a telóját nyomkodja.

Nem! Itt arról van szó, hogy a stúdió megkeresett olyan embereket, akikkel valami nem evilági, misztikus és megmagyarázhatatlan dolog történt. Az ő történetüket hallhatjuk és láthatjuk színészek előadásában. De a lényeg a történet. És semmi más. Nem kell a dolgok mögé látni, hiszen nincs ott semmi. Ott csak mi vagyunk a kétségeinkkel, félelmeinkkel, érzéseinkkel. Hát igen... Csak a sztori, amire figyelnünk kell. Akit nem szippant be, és nem élvezi a látottakat, minél hamarabb fejezze be a nézését! Persze itt is hullámzó kissé a színvonal. Van olyan történet, ami érdekesebb, színesebb, vagy netalán vérfagyasztóbb, mint a másik. Mint a fagylalt. Aki a vaníliát szereti, annak nem biztos, hogy a csokoládé is kedvenc. Pedig fagylalt mindkettő.

A puszta lét, az életük a tét a szereplőknek... Veszélyben vannak??? Mindenféleképpen. Mint mindenki más, aki buszra, metróra, villamosra, vagy éppen repülőre száll. Egy pohár finom vörösbor, hozzá egy kis rágcsálnivaló, és gyerünk! Merüljünk el a sötétségben, mielőtt a sötétség nyel el végleg minket! Üdv a holtak világában...

horror

Emberek hátborzongató, megmagyarázhatatlan, igaz történetei a természetfelettiről, amelyeket most életre hívnak a dokumentumfilm segítségével. több»

1