2022.07.03 18:30 Lubi Olvasottság: 421x
1

Macsó kommandó

A Jack Carr tengerésztiszt kalandjait bemutató regénysorozatból adaptált minisorozat, A végső lista, az Amazon streaming felületein debütált. Akciójeleneteinek többsége ugyan megállja a helyét a harctéren, az összhatás mégis messze alulmarad a hasonló, regénysorozatokon alapuló, akcióhősök köré épülő franchise-okhoz képest, mint a Jack Ryan, vagy a szintén Amazon saját gyártásában készült Reacher.

A Chris Pratt által gyengécsként megformált, sablonos bosszúálló karakter ugyanis közel sem elég érdekes, szerethető vagy karizmatikus ahhoz, hogy végig izguljuk miatta a nyolc egyórás epizód semmitmondó és kiszámítható történetét. A családja haláláért bosszút eküdő Jack Carr főhadnagy ámokfutása közel sem szofisztikált felgöngyölítését ígéri egy rejtélyesnek szánt összeesküvés részleteinek. A korrupt kormány, a profitéhes nagyvállalatok és a közvetlen bajtársak árulásai mind sokszor látott tematikák, melyek fordulataihoz A végső lista sem tud semmit hozzáadni.

Macsó kommandó

Az egyes epizódok rendszerint feszült tempóban zajló, profin koreografált harcjelenet vagy üldözés köré épülnek, míg az ezeket összekötő felvezetőkben a tervezgetések, a nyomozás és némi személyes dráma kerül a középpontba. A részek mégis elnyújtottak, mivel a feszültség kizárólag az adrenalingőzös akciókból fakad, nem pedig az események fokozásából. A játékidő hiába halad előre, a történet szinte végig egy helyben toporog. Az alkalmi kitérők alatt ugyanazokat a tűzpárbajokat élhetjük újra, csak éppen más szereplőkkel és más helyszíneken.

Az Amazon nem A végső lista sikerével fog új előfizetőket szerezni, ahogy Chris Pratt akciósztárként újra definiált karrierjének sem lesz említésre méltó darabja a sorozat.

akció | dráma | thriller

Egy volt tengerészgyalogos tiszt utánajár, hogy miért esett csapdába az egész szakasza egy nagy téttel bíró titkos küldetés során. Bár James visszatér a küldetésből, de... több»

1