2021.02.04 00:22 Norbert93 Olvasottság: 206x
2

Franchise recept alapján

Mára már teljesen megszokott, hogy egy sikeres produkcióhoz folytatást csinálnak, és az nem sikerül az első részhez méltóra. Ez különösen igaz az effajta trilógiák 3. részére.

Ennek egyszerű oka az, hogy míg mondjuk egy Csillagok háborúja vagy Gyűrűk Ura úgy készül el trilógiaként, hogy a 3 film adja a teljes történetet, a MiB, vagy mondjuk egy hasonló szintű film esetében (pl. Csúcsformában) általában egy teljesen más csapatot bíznak meg azzal, hogy hozzanak össze egy "sztorit", forgatókönyvet és kész filmet. Így ez az egész nem egy komplett történet lesz, hanem mindig egy másik, és mivel ezeket nem a történet összképének kibővítése, hanem egy új, teljesen új cselekmény mozgatja, és egy új író (nagyrészt) teljesen másként kezeli, elveszi a "varázsát", hiszen a lényeg itt már az, hogy a film el legyen adva.

Franchise recept alapján

Az első rész (ami egy franchise esetén kb. 90%-ban a legjobb, legeredetibb rész) már lerakta az alapokat ahhoz, hogy az emberek megszeressék a filmet, a következő részek pedig – kihasználva ezt – bevonzzanak bennünket egy olyan filmre, aminek igazából már sem a hangulata, sem a világa nem emlékeztet arra a filmre, ami megszerettette a franchise-t. Ellőnek pár easter egget, pár fanservice-t, néhány poént, egy-két visszautalást az előző filmekre, van egy menő cameo szerep, egy hipp-hopp összefogott forgatókönyv és egy teljesen új rendező. Ez egy franchise igazi, jól bevált (azaz nyereséges) receptje, és minden 3. rész alapja.

akció | kaland | sci-fi | vígjáték

Egy időhuroknak köszönhetően K ügynök nyomtalanul eltűnik a Föld színéről. Hű társa, J ezért visszatér a múltba, hogy leleplezze az összeesküvést, és kiderítse az... több»

2