2021.11.24 20:34 Lubi Olvasottság: 159x
7

Az HBO Max sajátgyártású karácsonyi filmje ugyan a 80-as évekbe repít vissza, az 8 bites karácsony mégsem menekül olcsó nosztalgiázásba. A film szellemiségében idézi a Nintendo-korszak stílusát, miközben a mából visszatekintve bátran meri kritizálni is az idővel megszépült emlékeket.

A Karácsonyi történet 1983-as klasszikusára kísértetiesen hajazó cselekmény során a tíz éves Jake tesz meg minden tőle telhetőt, hogy megszerezze álmai ajándékát, egy Nintendo-videójátékot.

Az 8 bites karácsony narratívájának minimalistán leegyszerűsített ígéretét egy csupasz fenyőként lehet leginkább elképzelni, amit az események előrehaladtával a kiváló karakterek, az izgalmas szituációk és rengeteg humor díszítenek valódi fényárban úszó karácsonyfává. A film olyan 80-as évekbeli klasszikusok hangulatát kelti, mint a Kincsvadászok, A grund vagy a már említett Karácsonyi történet. Az 8 bites karácsony instant karácsonyi klasszikussá válva magabiztosan gyarapítja ezen filmek sorát.

A gyerekszereplők mind szerethető típuskarakterek, akiket tehetséges és jóhumorú fiatal színésznövendékek keltenek életre. Őket nézve mi is a csapat tagjának érezhetjük magunkat, olyan magabiztos természetességgel élik meg a film történéseit. A humor és a realitás ritkán látott összhangja elevenedik meg a földhözragadt, mégis kellemesen túlzó kalandban.

A szerepek ugyan vígjátékba illően felszínesek, de nem érződnek klisésnek. A 80-as évek megidézése is újszerű és a film képes megtalálni benne saját hangját.

Az 8 bites karácsony igen sok elemét kölcsönzi más helyekről, de mindezt nagy kreativitással és szeretettel teszi. Valódi egyedisége megvalósításának frissességében rejlik. A film valódi felüdülés az ünnepi időszakban!

családi | vígjáték

A 80-as években, Chicagóban egy gyermek útra indul, hogy megszerezze generációja legjobb karácsonyi ajándékát - a legújabb és legnagyobb videojátékot. több»

7