2022.06.17 13:41 Tonyka Olvasottság: 469x
1

Pusztító lelkiismeret

Liam Neeson utóbbi filmjei kezdenek megfáradni. Vitathatatlan tény ez, sajnos az Elrabolva óta beleragasztották az akció szerepbe. Ami a kezdetekben annyira jól állt, mára megszokottá, unalmassá vált. Ehhez hozzá tett a kora is, nem mai gyerek már.

Mindazonáltal jelen alkotás egyáltalán nem rossz. Persze óriási klisé, láttuk már 100x ahogy egy bérgyilkos hirtelen lelkiismeretet nőveszt. Ebben semmi újdonság nincs. Kicsit elkanyarodom, megdöbbenve néztem, h az IMDb alapján eléggé alul van pontozva.

Pusztító lelkiismeret

Gyorsan feltúrtam a John Wick 3 részét. Láss csodát 7 felett áll. WTF?? Sokkal gyengébb lábakon áll történetileg, mégis kajálja a közönség. Miközben annyira üres már az a sorozat, h tényleg csak a fegyverropogás szerepel benne. Keanu nem kevésbé van megfáradva, nem kevésbé van beleragasztva a szerepébe. Akkor, h is van ez? Kritikám tárgya 3x csavarosabb, összetettebb, talán még kicsit életszerűbb is,, mint John Wick tarolása. Az első résztől tekintsünk el, mert az nem süllyedt a zéró tartalom mócsarába, mint a következő részek. Visszatérve, nem volt ez annyira rossz, mint amilyennek beállítják. Teljesen vállalható történet, a végére jutott egy pindur csavar is. Nem nagy, és nem akkora meglepetés. Szépen elvarrták a szálakat, gyakorlatilag a főbb karakterek megkapják ami nekik jár. Érzelmileg könnyen lehet azonosulni minden gyerekbántalmazással, ezt itt is elérte a film. A korrupció, a hatalom továbbra is klisé, de ez már csak ilyen. A szereplők hozzák amit kell, nem túl mélyen ábrázolják a karaktereket, de hát ez egy akció film. Picit csepegtetnek a motivációkból, kb. ennyire futja. Tiszteséges iparosmunkának nevezném, amit nem fogunk többször nézni, de egynek nagyon is elmegy. Kellemes kikapcsolódás, megvan a dinamikája a játékidőhöz képest. Nem untam magam, végig lekötött, bár én hagytam nagy szünetet Liam-ból, kicsit szándékosan, h ne legyen csömöröm tőle.

akció | thriller

Miután nem hajlandó befejezni egy különösen veszélyes megbízást, egy bérgyilkos maga is a célkereszt közepén találja magát.  Martin Campbell legújabb rendezésének... több»

1