2022.06.25 19:00 CsakPozitívan Olvasottság: 183x
2

Állj ki magadért!

Joe Hill, a legendás ifjúsági-horror regények szerzője - Stephen King fia, apja nyomdokaiba lép a Fekete telefon történetével. A Hill novellájából adaptált filmre sok szempontból vetül King papa árnyéka, de ez inkább használ a produkciónak, mintsem ártana.

A Sinister és az első Doctor Strange rendezőjeként ismertté vált Scott Derrickson, a horror valódi mágusaként teremti meg a film feszült atmoszféráját, amire az időnkénti rémisztgetések csak rátesznek még egy lapáttal. A Fekete telefon mégsem egyedül az ijesztések miatt működik, Stephen King szokásos, amerikai kisvárosi, gyerekszereplős történeteinek hangulatát és mondanivalóját is magán hordozza az iskola utáni biciklizésektől, a gyermeki erőszak brutalitásáig.

Állj ki magadért!

A Fekete telefon remekül lovagolja meg a Stranger Things-féle, fantasztikus elemekkel operáló 80-as évek nosztalgiát. A Netflix népszerű sorozatához hasonlóan, a kiváló fiatal színészek karaktereinek köszönhetően képes igazán jól működni. Ha a Fekete telefon nem is válik majd az Állj mellém!-mel egy lapon említhető klasszikussá, Joe Hill biztos jó úton halad afelé, hogy apja nevének népszerűségét egy napon magáénak tudhassa sikeres történeteinek szerzőjeként. Még ha erre egyelőre várnunk is kell egy kicsit. Addig viszont a Fekete telefon a legjobb Stephen King-idéző időtöltés, amit a mozik kínálni tudtak az elmúlt évek során. Ethan Hawke hajmeresztő alakítását a portyázó néven ismert sorozatgyilkosként pedig kár lenne kihagyni a színész rajongóinak, vagy a horror zsánere iránt érdeklődőknek.

dráma | horror

SkyShowtime (2023.02.14.)

A hetvenes években járunk egy coloradói kis település külvárosában, ahol egy rejtélyes sorozatgyilkos gyermekeket rabol el.  Következő áldozatai azonban nem hajlandók... több»

2