2025.05.20 04:06 Creepy Woods Olvasottság: <100x
4

A pokol visszatér, és brutális bosszút kovácsol

Meglehetősen explicit és brutális "rape and revenge" film. Szerintem mindegyik színész hiteles, és nagyon jól megragadta karakterét.

A film elején megismerjük Jennifer Hillst (Sarah Butler), a fiatal és vonzó írónőt, aki egy elszigetelt tóparti házba érkezik, hogy nyugodt körülmények között tudjon dolgozni az új könyvén. Ezt a részt a csend és a természet szépsége jellemzi, ami éles kontrasztot képez a későbbiekkel.

A pokol visszatér, és brutális bosszút kovácsol

A békés idillt váratlanul megtöri a helyi férfiak érkezése: Johnny (Jeff Branson), a benzinkutas és három barátja, Andy (Daniel Franzese), Stanley (Rodney Eastman) és a szellemileg visszamaradott Matthew (Chad Lindberg). Először zaklatják Jennifert. Főképpen Johnny gyötri lelkileg erőteljesen. Megalázó helyzetekbe kényszeríti a nőt. Jennifer félelme és rettegése ellenére bátran viselkedik, de hiába... Aztán az írónő váratlanul rátámad két férfire is, és kirohan a házból az erdőbe.

Menekülés közben összefut Storch-al (Andrew Howard), a seriffel, akinek sokkos állapotban, kétségbeesetten nagyjából elhadarja, hogy mi történt vele, és segítséget kér tőle. Storch seriff Jennifert kocsival visszaviszi annak bérelt házába, amelyet üresen találnak. Azonban, miután a seriff nagyobb mennyiségű alkoholt meg egy kis drogot talál, kételkedni kezd Jennifer történetében. Aztán furcsa módon kellemetlen helyzetbe hozza a nőt.

Csak erős idegzetűeknek ajánlott tovább olvasni. Váratlanul beállít a négy helyi férfi. Kiderül, hogy Storch seriff közéjük tartozik, sőt, ő a bandafőnök, és rosszabb, mint Johnny. Elsőként ő kezdi inzultálni és megalázni a nőt. A helyzet eldurvul. Lefogják Jennifert, aki hiába bátor továbbra is, és ellenálló, a fogyatékos Matthew szadista módon megerőszakolja. A jelenetet részletesen és hosszasan mutatja be a film, engem eléggé megviselt...

A nő egy kis ideig megtörten, mozdulatlan hever a földön, és a férfiak nem rá figyelnek, így felkaparja magát, kisétál az ajtón, és ismét az erdőnek veszi az irányt. De csak sétálni bír, a szadisták hamar utolérik.

Jennifer Hills erőteljes lelki és fizikai bántalmazásokat szenved el, és többszörösen szexuális erőszak áldozatává válik. Azon célt a film, hogy a néző átérezze a nő szenvedését és megaláztatását, itt már bőven elérte. Ahogy hagyják, hogy feltápászkodjon és botorkálni kezdjen, a jelenet full hasonló Az utolsó ház balra című filmhez, csak ez a film sokkal durvább annál.

Ott is hagyják a szadisták, hogy a lány lassú sétával haladjon előre, mert nem gondolják, hogy jut bármire is. Csak sétálnak gúnyosan nevetgélve mögötte. Ugyanez a helyzet ezzel a filmmel. Mindkét filmben vízbe kerül a meggyötört áldozat, és aztán azt hiszik, hogy meghalt. Csak ebben a filmben elkezdik keresni Jennifer holttestét napokon át.

Ám a nőnek sehol semmi nyoma még a néző számára sem. Minden tájképről ordít ránk, hogy nincs sem ott, sem amott. S már eltelt egy hónap... Az úgynevezett 'férfiak' élik mindennapjaikat, azonban elkezdenek különös dolgok történni velük, de nem értjük még őket, hiszen továbbra sincs Jennifer jelenléte sehol + adódik rá egy teljesen logikus magyarázat: mind a fogyatékos Matthew műve. Én is elhittem.

Tudtam, hogy Jennifer él valahol, mert tudtam, hogy a traumájáról és a bosszúhadjáratáról szól a film, de azt hittem, hogy Matthew segít neki, és ő műveli a bosszúhadjárat különös előzményeit. Minden erre mutatott. Ez egy tetszetős megoldás, mert újdonságot okozott. Azért még így is tudott meglepetés érni, egyáltalán nem számítottam rá.

Aztán Jennifer megjelenik és játszadozik tovább, csak már élesben, végig intelligensen, és egyre brutálisabban. Mit ne mondjak, ijesztővé változott, és veszélyessé. A környezetét és a vadont használta fel a túléléshez és a bosszútervének kidolgozásához. Megfigyelte támadóit, feltérképezte szokásaikat és gyenge pontjaikat. S most elkezdi végrehajtani terveit, csapdákat is állított. Egyenként csapdába csalja támadóit, és undorító brutalitással megbünteti őket, amíg bele nem halnak. A bosszújelenetek részletesen, nyersen, hosszan és kegyetlenül ábrázolják a megtorlást, tükrözve a korábbi borzalmak intenzitását. Ide komolyan erős gyomor és idegzet kell.

Engem eléggé megviseltek a lélekfacsaró megerőszakolós jelenetek, de még rosszabbul tűrtem a bosszúhadjárat során elkövetett, undorítóan brutális dolgokat. Mégis megnéztem a filmet 4-5 alkalommal. Számtalanszor láttam már szadista brutalitást és undorítóan erőszakos jeleneteket, mégsem szoktam még mindig hozzá. Csak az nézze meg ezt a filmet, aki kellő lelki erővel van felruházva, és tudja magáról, hogy sokat is elbír a gyomra, és erős idegzete van!

Én teljesen megértem, hogy Jennifer bosszút áll, csak annak túlzott mértékével nem tudom, hogy meg tudok-e valaha barátkozni. Én is azt tenném, amit ő, csak én megelégednék a szadista bűnösök brutális halálával, nem kínoznám ilyen hosszadalmasan, avagy mocskosan őket.

Jennifer egy intelligens, pszichopata sorozatgyilkos lett, aki sajátos módszerességgel gyilkol, csak ő leáll, miután mindegyik támadójával végzett. Igaz, írónőként már adott volt, hogy különösen intelligens és fantáziadús nő, mindkettő szépen megalapozza és kiegészíti későbbi pszichopata jellemét. Brutális tudnék lenni, de ennyire szadista már nem. Ezt hiszem egyelőre, s közben tudom, hogy bármit hozhat az élet.

horror | thriller

Jennifer könyvet ír, és az efféle alkotómunkához nem a legjobb környezet egy nyüzsgő nagyváros, így egy időre egy nyugodt erdei kis házba költözik. A helybélieknek rögtön... több»

4