2019.02.16 22:51 MMcFly2015
0

Egyedi - és rendkívül hatásos kikacsintás az online világra

A Rontó Ralph sikere után, ahogy az lenni szokott jött a folytatás, és még nagyobb kanállal merítenek a kalandból. A retró érzést megidéző játékterem után ugrunk a jelen világot körbe ölelő online világba, ami óriási lehetőséget rejt egy külön világ bemutatására. Ezt az alkotók bravúrosan megfogták.

A Zootropolis mai napig a kedvenc mesém. Ott is lenyűgözött, hogy külön világban játszódik a történet, ami tele van kikacsintásokkal és rengeteg utalásokkal. Ezzel a húzással könnyen elérik, hogy több korosztály örömét lelje a filmben. Most sincs másként. Az internetet bravúrosan használják helyszínként, és rengeteg lehetőséget kihasználnak. Poénforrásként ez dominál a legjobban, többször hangosan felröhögtem a reklámblokkoló, youtube-n pénzkereső videók, netes vásárlások, lájkok és kismillió mindennapi jelenségek feltűnésén.

Egyedi - és rendkívül hatásos kikacsintás az online világra

Ralph csupa szív, és szerethetően suta. A két főszereplő kapcsolata hasonlóan jól működik, mint az első részben. A kis barátja ,,kamaszkort" megidéző karakterfejlődést mutat, ami rengeteg tanulsággal jár, éppen ezért ebben a mesében tényleg benne van minden, amit elvárhatunk egy gyerekeknek szóló történetben. Piszkosul látványos, vicces, néhol cuki (Cukorhercegnő hasonló szerepet tölt be, mint a Gru-ban a kis csajszik) és rengeteg mondanivalóval rendelkezik.

A film tökéletessége a vége fele kezd szétcsúszni, amint Ralph az internetre szabadítja a vírust. Valahogy nekem ez elütött az eddig magával ragadó történettől, és rontott az élményen. Ettől az apró hibától eltekintve, joggal szerepel az idei Oscar gálán és egy méltó folytatás.

Nem minden korosztálynak merném ajánlani, édesapám szereti a mai meséket, viszont az ,,enter" billentyű megtalálása is minimum két perc a billentyűzeten, ő biztos érthetetlenül nézné végig Ralph zúzását.

animáció | családi | fantasy | kaland | sci-fi | vígjáték

Rontó Ralph és Vanellope egy új és izgalmas kalandra indul, mert Vanellopénak szüksége van egy alkatrészre a játékához. Ehhez viszont maguk mögött kell hagyniuk a játékterem... több»

0