2021.10.12 09:52 Képkockák Olvasottság: 2099x
4

Battle Royale a négyzeten

Először is szeretném leszögezni, hogy a sorozat bizonyos elemei, mint például a színészi alakítások, a rendezés vagy a képi világ magasan átlag felettiek... De itt jön a feketeleves.

Az elmúlt időszak egyik legtöbbet nézett sorozata a Squid Game, ami számomra egy Snowpiercer/Éhezők Viadala/Platform összegyúrása koreai köntösben. Igen, tudom, hogy mindegyik egy disztópia, nem a műfajuk miatt hoztam a hasonlatot. A látványvilág egyébként abszolút a La casa de papel koppintása, ami nem feltétlen baj, hiszen egyszer már bevált. Minek kéne változtatni?

Battle Royale a négyzeten

A sorozat felépítése igazán egyszerű, megismerünk egy emberi történetet, majd ez az ember bajba kerül, így kerül be egy nem mindennapi játékba. Sajnos nagyjából 4-5 olyan pillanat van csak, mikor csavarnak a történeten, különben aki látta a fent említett alkotásokat, az nagyjából ki tudja következtetni, hogy mi fog történni. És itt jön a lényeg, a történetvezetésben több megmagyarázatlan dolog is van, olyan dolgok, amik sosem derülnek ki, és egyszerűen zavaróak, hiszen a néző azt hiszi, hogy mindenre választ kaphat.

Ajánlom eredetiben nézni egyébként a sorozatot, mivel az angol nyelv nem illik rá egyáltalán a szájmozgásra, és helyenként baromi zavaró a szinkronhang nemtörődömsége... Az eredeti koreaival pedig az a baj, hogy szerintem nem való filmbe. Hiába a színészek jó alakítása, a nyelv hanglejtése, kiejtése és a vele járó erős gesztikuláció sokat ront az élményen.

Felépítésben és hosszban szerintem abszolút jól kitalált, nincsenek hosszú, érdektelen jelenetek, mindennek megvan a helye és szerepe, precíz, mint egy német mérnök... És pont emiatt annyira fájó, hogy nagyjából egy tucat megválaszolatlan kérdés után a befejezést úgy vágják rá az emberre, mint kéretlen vendégre az ajtót. Teljesen összecsapva, értelmetlenül, elrontva a teljes sorozat izgalmát és lényegét.

Összefoglalva egy érdekes és jó sorozat, ami pár órára biztosan lefoglal, csak sajnos az utolsó félóra teljesen lelomboz majd az előtte látottakhoz képest.

akció | dráma | kaland | misztikus | thriller

Ketten jelentkeznek egy titokzatos túlélőjátékba, aminek a fődíja 40 millió dollár. Viszont nem is sejtik, milyen magas a tét. több»

4