2019.12.28 22:14 TribeBubu Olvasottság: 118x
0

Méltó befejezés kisebb-nagyobb hibákkal

Rengeteg sarat kapott a történet lezárása, de szerintem ennél epikusabban nem nagyon lehetett volna megoldani. Nem akarok spoilerezni, úgyhogy javaslom, aki nem látta, (vagy nem gondolt bele mélyebben,) nézze meg, és kicsit vigye tovább magában a történetet, hogy a befejezés milyen következményeket szülhetett Gotham lakosai körében.

Azzal sajnos egyet kell értsek, hogy az első két rész színvonalát nem sikerült megütnie, kissé vontatott lett egy része és néhol valahogy a rendezés sem tűnik olyannak, mintha Nolan fejlődést produkált volna. Ja, meg a film végén láthatjuk a filmtörténelem legbénább haláltusáját. Továbbá kissé fura volt számomra (bár lehet, hogy ezzel a véleménnyel senkivel nem osztozom), hogy Bane benyögésein jobban mulattam, mint Jokeréin, ami, valljuk be, mindkét karakter számára degradáló.

Méltó befejezés kisebb-nagyobb hibákkal

Az meg már csak hab a tortán, hogy ha eredeti nyelven nézzük, két beszédhibás fazon bunyójának vagyunk szem-, de sajnos fültanúi is. Bruce Wayne itt már nem csupán morogva beszél, de valamiféle tájszólást is véltem felfedezni a kiejtésében, Bane pedig szintén valami fura akcentussal beszél, amire rátesz egy nagy lapáttal, hogy a maszkja elég rendesen torzítja is a hangját. A magyar hangsávban szerencsére ennyire nem vették komolyan a dolgot, így Fekete Ernő és László Zsolt élvezhetőbben szólaltatja meg a két figurát.

Mindezek ellenére nagyon is méltó lezárása lett A Sötét Lovag hőstörténetének, a forgatókönyvírók ismét kitettek magukért. Nem elég, hogy eposzi magasságba emelték Batman históriáját, elmés csavarokkal tűzdelték meg a végkifejletet.

Tehát attól, hogy a három film közül ez a legrosszabb, még nagyon is jó film, ám ezúttal ez szinte csakis a történeten múlt.

akció | kaland

Batman  nyolc évvel ezelőtt magára vállalta Harvey Dent gaztetteit, melyet követően nyom nélkül eltűnt. Üldözötté vált, de nem hiába, mert a Dent-törvénynek köszönhetően... több»

0