![]()
Investigation Discovery-n egész nap mennek a megtörtént gyilkosságokkal foglalkozó tartalmak. A Netflix felfedezte az ebben rejlő lehetőségeket, így nem meglepő, hogy kiválasztják a legbotrányosabb, legbrutálisabb eseteket. Nincs ez másképpen jelen esetünkben sem. Meg kell valljam, valami hátborzongatóbbra számítottam.
Oké, nincs túlfújva, életszerű, nem vitás. Nincsenek különösebb izgalmak, az indulatokat a gyilkosságok ténye és az egészségügyi intézmények nyilvánvaló mulasztása okoz. Magam is kissé ingerülté váltam, mikor közölték, hogy egyik intézmény ellen sem indult eljárás. Miközben ők tették lehetővé az összes gyilkosságot.
![]()
Annak ellenére, hogy nyílt titok volt, hogy mit és hogyan csinál. Eljárás és feljelentés helyett a sima kirúgásban látták a megoldást. A két főszereplő remekül játszik, Eddie R. a végén zseniális. Sajnos a nagy elődtől eltérően 2 áldozatot ismerünk meg, de őket sem túlságosan. Ez a távolságtartás az áldozatoktól nem tett jót, sajnálja őket az ember, de hiányzik, hogy mélyebben megérintse a nézőt. Nem rossz, de a filmes eszközöket érdemesebb szerintem jobban felhasználni ahhoz, hogy érzelmileg jobban bevonjuk a nézőket. Kb. itt ugyanaz a hatás, mint a híradóban felbukkanó halálos balesetek, gyilkosságok esetén. Másnap már nem emlékszünk rá. Jeffrey-nél ez sikerült maradéktalanul, igaz, ott jóval nagyobb a játékidő is. Valamint több minden kiderül az emberről magáról is. Itt sajnos semmit nem tudunk meg a motivációról, persze az életben is így volt, szóval maradunk a hiányérzetünkkel jobb híján.
75 A másik nővér (2022)
dráma | életrajzi | krimi | thriller
Egy hírhedt ápoló több száz kórházi beteg haláláért lehet felelős. Kolléganője a saját testi épségét figyelmen kivül hagyva igyekezett bebizonyítani, hogy a titokzatos... több»
Szereplők: Jessica Chastain, Eddie Redmayne, Kim Dickens, Marcia Jean Kurtz, Victor Cruz