2022.01.31 09:37 Yosihiro Olvasottság: 283x
4

Egy film az időutazásról

Hú, már a film címén is elgondolkodtam, hiszen talán angolul nem ezt adták neki. Nálam Iránytű a szerelemben lenne, de mindegy. Maga a film egy jazz-zenére emlékeztet, amiben van minden. Bár elég harmonikusan indul a film, de valahol a néző mégis elveszíti a fonalat, és már majdnem azt hiszi, tévúton jár, mikor a végére azért mégiscsak adnak neki valami kézzelfogható eredményt.

A cselekmény és az időutazás szemszögéből nézve ez egy rosszul sikerült párosítás lett. A technikai kütyük a filmben és az idősík megváltozását szimbolizáló hullám sem lett fergeteges, majdnemhogy zavaró. A szerelem mint érzelem, érzés pedig nem jön át a mozin. Egysíkú, néha unalmas, már-már borzasztó jelenetekkel. A színészi alakításokról ne beszéljünk, mert nincs mit. Összességében: a forgatókönyv gyenge, a rendezés egy közepes színvonalat üt meg. A szereplők játéka gyenge, csupán a hagyott videóüzenetet tudom megemlíteni, amiben tényleg volt valami érzés. A hangi és képi effektusok pedig újat nem mutattak, így marad a közepes érték. Erre az alkotásra nem tudom megadni a három csillagot, és biztosan nem teszem el a kedvenc filmjeim közé sem. Marad a kettő csillag.

Egy film az időutazásról

Igazából nem értem, amikor valaki elolvas egy forgatókönyvet, nem látja benne vagy nem érzi benne, hogy valami nem stimmel? Aztán ugyanez igaz a szereplőkre is, bár ők már csak a munkájukat végzik. Elkezdenek forgatni egy ilyen filmet, és valahogy összemosódik a sci-fi, dráma, misztikum, nem is tudom. Persze mindenkinek megvan a véleménye, de a film nem ad semmi értéket, nem lehet átérezni azt az elsöprő szerelmet, amit elvárna az ember. Egy teljesen monoton világot mutatnak be, ahol ha van pénzed, jóformán mindent megtehetsz. Az időutazás bemutatása pedig igen "nevetséges", hiszen egy pohár italtól és ellazulástól még nem ugrunk időt... Persze ez film, itt minden megtörténhet, csak nem mindegy, hogy van tálalva vagy előadva. A film alatt unalmat éreztem, és ha néhol mégis kezdett "izgalmasabb" lenni, máris visszazuhant a szintjére. A végkifejletet pedig mindenkinek magának kell elképzelni, hogy a szerelem valóban beteljesedett-e vagy sem, ez már titok marad. Üdv, Yosi

dráma | fantasy | romantikus | sci-fi

Nick és Janine tökéletes házasságban élnek egészen addig, amíg Janine volt férje megpróbálja őket szétszakítani az idő eltorzításával. Nick emlékei eltűnnek, és el kell... több»

4