2022.04.03 12:49 e-batta Olvasottság: 197x
1

Kicsit sem vicces Apatow apatikus filmje

Még mindig reménykedem abban, hogy ez egy olyan áprilisi tréfa volt, aminek a kicsavart humorát nem vagyok képes felfogni, mert a film nagyon a Nézhetetlen kategória felé tendál. Tele van nagy nevekkel, és kivétel nélkül mind pocsékul játszanak. Vagy nem olvasták a forgatókönyvet, vagy nem ezt a forgatókönyvet nyomták a kezükbe. Ötpercenként van a filmben magas labda, amit egyszerűen képtelen leütni a rendező. Apatow meglehetősen apatikusan kezelte a sztorit, vagy nem ugyanarra gondoltunk. Nekem legalábbis olyan érzésem volt, hogy ez egy bizarr szatíra akar lenni, bemutatva azt a nagyon abszurd és elképesztően faramuci helyzetet, amibe a teljes világ került. Hogyan kezelik ezt emberekre lebontva, milyen módon próbálják a karantént, az összezártságot, a hermetikus elzárkózást, a műanyag falak mögé zárt mikrokozmoszokat emberivé tenni, vagy legalábbis elviselni, túlélni. Rengeteg poénforrást hagyott ki, amelyet akár fekete humorral megspékelve is gyönyörűen lehetett volna tálalni, de az itt is begyűrűző altesti nedvek (brrr), az idétlen szóviccek és a túlzó mimika nem jön be nekem, soha nem ez volt a kedvenc sztenderdem.

Ha ez szatíra akart lenni, akkor Apatow nem állta végig a sort a szatíraboltban, és hamisítvánnyal próbálkozik. És apuci-kicsi-lányát hiába teszi be a sztárparádéba, a kislány jóindulattal is csak egy kettes alára képes. De kicsit sem érdekelt volna, megjegyzésre se méltattam volna a csajszit, ha Pedro Pascal, Leslie Mann, David Duchovny, Kate McKinnon egy icipicit felvillantaná azt, amiért színésznek nevezzük őket. Karen Gillan főszereplőként (ezt onnan sejtem, hogy a vége főcímnél az ő neve jelent meg, majd utána abc-sorrendben az összes többi) a legsótlanabb figurát hozta, akiről nem tudtam elhinni, hogy a Jumanjiban brillírozott. A másodpercekre beugró cameók közül Benedict Cumberbatch és James McAvoy valamennyire megfűszerezte az estémet, a mellékszereplők közül pedig Vir Das (a szállodatulaj) és Maria Bakalova (a recepciós) jól megírt szövegeiből lehetett érezni, hogy a forgatókönyv írása közben még teljesen más elképzelésük volt az íróknak, később mehetett gallyra az egész.

Kicsit sem vicces Apatow apatikus filmje

Ha valakinek nincs jobb dolga, nézze meg, hátha felfedez benne egy szikrányi humort, vagy esetleg elgondolkodásra késztető fordulatot, idézhető aranyköpést vagy jól kivitelezett arcjátékot. Nekem nincs kedvem még egyszer végigszenvedni, hogy aztán idiótán arra a következtetésre jussak, a pocséknak a végeredménye is pocsék (itt a pocsék szó behelyettesíthető bármely közkedvelt és kicsillagozásra kárhoztatott egyszótagos szavunkkal).

45 A buborék  (2022)

vígjáték

Egy csapat színész és színésznő, akik egy hotelben buborékban rekedtek, megpróbálnak minden áron befejezni egy filmet. több»

1